Ster 13 Yoga – voor hooggevoelige kinderen

STER 13…

Als je ’s avonds naar de hemel kijkt en je ziet een ster rechtboven je, tel dan 13 sterren naar links. De ster die je dan ziet is ster 13! Daar kom ik dus vandaan.
Daar woonde ik voordat ik mens werd. Op ster 13 is het heel anders dan op aarde, daar kon ik vliegen bijvoorbeeld. Waar ik maar heen wilde. Hier op aarde kan ik dat niet meer, nu moet ik lopen. Pff dat vind ik soms een gedoe maar ik heb het mezelf geleerd en nu kan ik het heel goed!

Je vraagt je misschien af waarom ben ik dan naar de aarde gekomen? Nou, eigenlijk omdat ik hier heel veel dingen kan leren en ervaren. Zo kan ik in mijn lichaam springen, dansen, zingen, genieten van lekker eten, liefde voelen en plezier. En wat dacht je van chocolade! Dat vind ik zo lekker, dat hebben ze op ster 13 dus echt niet.

Ook voel ik in mijn lichaam soms boosheid, verdriet, vermoeidheid, pijn en irritatie. Dat hoort er ook bij.
Alleen is het lastig als je niet weet hoe je dan weer terug kunt gaan naar een fijn gevoel. Dan kan je soms de hele tijd boos zijn terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wil. Heb jij dat ook wel eens?

Toen ik nog kind was voelde ik me soms de hele dag zo boos of verdrietig dat het leek dat er precies boven mijn hoofd een donker wolkje hing. Waar ik ook heen ging dat donkere wolkje ging met me mee. Ik zag heus wel dat andere mensen die blij waren helemaal geen donker wolkje boven hun hoofd hadden hangen, maar had echt geen idee hoe ik mijn wolkje weg kon sturen.
Dat is ook niet vreemd, want op ster 13 is alleen maar een stralende blauwe lucht! Daar zijn geen wolken.

WEET JE WAT GEK IS?

Stel je voor je bent een ruimtereiziger die gaat vliegen in zijn ruimteschip.. Wat denk je? Heb je dan eerst vlieglessen nodig?  Uhm, ja dat zou wel handig zijn denk ik.
Of stel je voor je gaat autorijden, dan ga je eerst op autorijles. Daar leer je hoe je een auto kunt besturen, parkeren en dat alles zonder botsingen.
Ook zijn er allerlei regeltjes in het verkeer die je hierbij helpen.

Nu komt het gekke! Weet je wat ik dus heel gek vind? Toen ik van ster 13 kwam wist ik wel een beetje hoe ik mijn aardeschip (oh zo noem ik mijn lichaam vaak) moest besturen, maar moest vooral heel veel zelf leren.
Heel veel dingen zijn best goed gelukt, ik kan lopen, fietsen, rennen, dansen, klimmen, skiën, yoga en zingen. Maar toch had ik het wel fijn gevonden wanneer iemand me geleerd had hoe al die dingen die ik in mijn aardeschip voel, hoe ik daar beter mee om kan gaan.

Hoe ik mijn donkere wolkjes kan weg sturen bevoordeeld, of hoe ik kan landen na een drukke dag op school of met vriendjes. Of hoe ik het wat rustiger in mijn hoofd kan maken. Soms is het daar zo druk, heb ik zoveel ideën dat mijn hoofd er helemaal rood van wordt. Dat voelt ook niet zo fijn als het zo druk in mijn hoofd is, want als ik druk in mijn hoofd ben kan ik mezelf niet meer voelen.

Goed, omdat ik het dus zo gek vind dat er geen school is waar je leert om je aardeschip te besturen, ga ik het zelf doen. Ik ga je leren hoe je jouw aardeschip kunt besturen en bewonen!
Waarom? Omdat ik weet dat je daar veel blijer van wordt en jezelf nog fijner gaat voelen.

WAT JE GAAT LEREN:

  • Veilig landen! Het lijkt me een goed idee omdaar mee te beginnen. Das wel zo handig als je weet hoe dat moet.
  • Bewegen vanuit je aardeschip. Dit zijn geheime lessen, veel grote mensen weten dit nog niet eens! Wist je dat wanneer je heel de dag zit met je rug gebogen dat dat invloed heeft op hoe je je voelt. Ik leer je geheimen over hoe jij kunt lopen, zitten en staan zodat je je de hele dag vol energie voelt en blij in je hart.
  • Jouw aardeschip bewonen! Soms droom ik nog wel eens van ster 13, ik ga dan met mijn aandacht uit mijn lichaam omdat ik dingen te spannend of te veel vind. Nou, dan loopt alles meteen in de soep. Ik heb geleerd dat ik beter met deze spannende dingen om kan gaan als ik weet hoe ik mijn aardeschip kan bewonen!
  • Jouw superkracht ontdekken! Ik geloof dat we allemaal onze eigen bijzondere kracht meegenomen hebben naar de aarde. Deze kracht kunnen we delen met anderen, zodat iedereen zich fijn kan voelen. Zou het niet fijn zijn wanneer jij jouw hele bijzonder superkracht ontdekt? Iedere kracht is uniek en mooi en je kunt er andere mensen blij mee maken.

STER 13 YOGA

Voor wie: Hooggevoelige kinderen kinderen in de leeftijd van 7-8 jaar.
Doel: Leren om met je aandacht in je lichaamt te bijven en beter om te gaan met alle prikkels en dingen die je voelt. Ook leer je hoe je wanneer je emmertje vol is gelopen hoe je dit leeg kunt maken en kunt voorkomen dat het weer overstroomt.
Andere ingredienten in deze les zijn: verbinden met je adem, leren ontspannen, essentiële olien, kristallen, je eigen krachtplek maken en een fijn plekje wat verzachtend is.

De cursus bestaat uit 5 lessen, waarvan 1 kennismakingsles. De groep is klein 6 kinderen zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht.
Prijs 50 euro.
Lestijden: Vrijdagmiddag 15.00u-16.00u. De cursus begint vrijdag 20 januari 2017
Docente: Petra Kool

Aanmelden en meer informatie kan via dit contactformulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *