Als de grens bereikt is…

En dan ineens staat alles stil! Het hoofdkwartier weet niet meer wat te doen. De grenzen zijn bereikt. Hoe die grens eruit ziet? Dat verschilt per persoon, misschien een frozen shoulder, door je onderrug gaan, migraine, burn-out, hoge bloeddruk, angst & paniek, ’s nachts niet meer kunnen slapen enz.
Het hoofdkwartier denkt en denkt. Hoe kan dit nu INEENS!
Maar is het ineens? Of is het al heel lang? En hebben we niet geluisterd?
DRUK, DRUK, DRUK! Er is zoveel wat we “moeten” en dan nog eens dat waar we van onszelf aan “moeten” voldoen.
Hoe gaat het met je?
Druk, is vaak het antwoord. Of moe, slecht geslapen, last van mijn nek of schouders, pijn in mijn onderrug. Maar goed niet bij stilstaan, gewoon weer doorgaan is vaak het motto.
Er zijn steeds meer mensen met een burn-out, fysieke klachten, depressie of slaapproblemen.

je lichaam is alitjd in het hier en nu

Het lichaam is altijd in het hier en nu en gedijt bij aandacht. Het wil gehoord worden. Het fluistert zacht tegen je: psst, ik ben moe, wil je even met me gaan zitten en me voelen?
Het hoofd zal zeggen: Nee, dat komt nu niet uit. Geen tijd we moeten door!
De volgende keer roept het lichaam wat harder: He! Ik heb je aandacht nodig, mijn grens is bereikt. Geef me wat tijd!
Het hoofdkwartier denkt aan de planning, de agenda en de verwachtingen van anderen en zegt: NOPE, je stelt je aan. Hup we gaan gewoon door! Niet zeuren!
Het lichaam is zo moe, moe van niet gehoord worden, moe van al het doorgaan,  moe van steeds over grenzen gaan. Het wil wel maar het kan niet meer. En dan ineens  de noodkreet van het lichaam!
Maar is het ineens? Of is het al heel lang? En heb je niet geluisterd?

de helende verbinding en de weg naar binnen

We zijn te druk en te vol in ons hoofd geweest en vergeten hoe in verbinding te zijn met ons lichaam en te luisteren naar de taal van het lichaam en je hart.
Maar hoe en waar leer je een nieuwe taal, die je vreemd en onbekend klinkt?
In de restorative Bowspring lessen leer je om met aandacht in je lichaam aanwezig te zijn. Je leert hoe je zacht, aanwezig en open tegelijk te zijn en hoe je je grenzen tijdig kunt voelen en daar passend naar te handelen. In de restorative Bowspring lessen is veel aandacht voor het zenuwstelsel.  Het zenuwstelsel is heel gevoelig voor grenzen en reageert meteen wanneer de grens bereikt is. Dit kun je zien aan de ogen van mensen, toe neming van spanning en de adem die hoger, sneller en dieper wordt. Je leert om je af te stemmen op wat je lichaam communiceert.
De verbinding met je hart en de verlangens van je hart staan centraal. En hoe kunnen we ruimte geven aan deze verlangens in plaats van ze te negeren en weg te stoppen.
Het is mogelijk om kennis te maken met de restorative Bowspring les d.m.v. een gratis proefles.

als een groepsles een stap te ver is..

Dan kan ik je individueel begeleiden. In mijn individuele begeleiding richt ik me op het herstellen van de relatie met jezelf en het thuis komen in je lijf. Mijn visie is daarbij dat heling kan gaan plaats vinden als je volledig aanwezig  kunt Zijn in je leven en je lichaam. Mijn expertise en ervaring op het vlak van zelfheling deel ik graag  met vrouwen die de verbinding met zichzelf en hun lichaam zijn kwijt geraakt.  In mijn persoonlijke begeleiding richt ik me op vrouwen die door trauma, burn out of ziekte de verbinding met zichzelf en hun lichaam zijn kwijtgeraakt.

In deze sessies breng ik je met je aandacht diep in je lichaam, door mijn handen op o.a. je voeten en benen te leggen en je uit te nodigen om daar met je aandacht heen te gaan.
Het lichaam heeft zoveel te vertellen en wil gevoeld worden. Wanneer we gaan luisteren, bewonen en voelen kan energie weer gaan stromen en kunnen blokkades zich op heffen.

Meer informatie over de individuele begeleiding en wat de kosten daarvan zijn kun je lezen via deze link.

 

HARTEGROET, PETRA KOOL <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *