Ervaringsdag 27 oktober in de Studio – het huis van groei

Vanaf nu zul je meerdere lessen, workshops, events en docenten in de studio aantreffen. Zefstandig ondernemers wiens passie het is jou te inspireren en begeleiden op je eigen weg naar meer gezondheid, balans, heling, transformatie, vrijheid, lichtheid, plezier in je leven. Zodat je kunt leven vanuit je hart en voluit in je kracht kunt staan. 

kom het zelf ervaren

Op zaterdag 27 oktober willen we deze mooie mensen en hun werk aan jullie voorstellen. Je bent welkom om te komen kennismaken en ervaren! 

♥ YogaNidra en personal Journeys door MarkYoga
♥ Lunar Magic door Patricia Panasri
♥ Kundalini Yoga & Pilates door Yogastudio Adele 
♥ Voice & Soundhealing door Ivo van Dijk 
♥ Diverse Yoga lessen & workshops door Sanne Mahieu
♥ Rots & Water training door Michelle van de Ven 
♥ Bowspring door Petra
♥ Bowpsring for Mama’s (to be) door Laura

het programma

 • 9.00u – 9.45u Bowspring les door Petra Kool
 • 10.00u – 10.45u Yoga door Sanne Mahieu
 • 11.00u – 11.45u Lunar Magic door Patricia Panasri
 • 12.00u – 12.45u Restorative Bowspring door Petra Kool
 • 13.00u – 13.35u Bowspring voor Mama’s (to be)
 • 14.00u – 14.45u Rots en Water Training voor ouder en kind door Michelle van der Ven
 • 15.00u – 15.45u Kundalini Yoga en Pilates door Yogastudio Adele
 • 16.00u – 16.45u Sound Healing door Ivo van Dijk
 • 17.00u – 17.45u Easy yoga/Yoga Nidra door Mark van de Leur

Wil je meer lezen over wat iedereen in de Studio gaat aanbieden en wie zij zijn? Klik dan op deze link

Dit programma is onder voorbehoud. Er kunnen mogelijk nog wijzigingen in plaatsvinden.
We horen graag of je komt en aan welke lessen je wilt mee doen. Meld je aan via onderstaand formulier.

 

de Studio – Het huis van groei

Nieuw in de studio!

Vanaf nu zul je meerdere lessen, workshops, events en docenten in de studio aantreffen. Zefstandig ondernemers wiens passie het is jou te inspireren en begeleiden op je eigen weg naar meer gezondheid, balans, heling, transformatie, vrijheid, lichtheid, plezier in je leven. Zodat je kunt leven vanuit je hart en voluit in je kracht kunt staan.  Op 27 oktober tijdens de ervaringsdag in de Studio kun je kennis maken met onze nieuwe huisbewoners 😉 en meedoen met lessen/workshops. Het programma van deze dag vind je hier

Things to do in the Studio

Naast de bestaande lessen (Yoga, Bowspring en Zwangerschapsyoga) die wij aanbieden via deze site, is er nog veel meer te beleven in de Studio:

Yoga met Mark

EASY GENTLE YOGA & YOGA NIDRA LESSEN DEN BOSCH

Elke vrijdag avond geeft Mark van de Leur yogalessen in de studio. Deze avonden staan in het teken van Easy Gentle Yoga en Yoga Nidra en eindigt met  Soundhealing. Even de week loslaten en fris het weekend in. De lessen zijn van 19:20 tot 20:35. Er zijn wel beperkte plaatsen beschikbaar voor deze avond en over het algemeen zijn ze snel volgeboekt.
Meld je aan via deze link:

https://www.yogamark.nl/contact

Vroeg in de ochtend, middag en avond verzorgt Mark 1 op 1 begeleidingen in onze studio. Een opmaat gemaakt programma speciaal voor jou wensen en behoeftes op het gebied van Yoga Nidra, Mindfulness, meditatie en persoonlijke gesprekken.

Via deze link kan je heel makkelijk een intake afspraak maken met Mark https://www.yogamark.nl/contact

Morning meditation circle op dinsdagochtend

Vanaf 23 oktober iedere dinsdagochtend geeft Patricia Panasri deze bijzondere lessen:

Start de ochtend goed met deze meditatie cirkel waarbij we lichaam en geest wakker maken voor de dag die komen gaat. Daarnaast is het een goede warming-up voor de Lunar Magic yogales die erna volgt!

De les staat volledig in het teken van de maan. Iedere les is gebaseerd op de maanstand van dat moment en sluit daarom naadloos aan bij onze gemoedstoestand.
🌙
Kom weer in contact met je vrouwelijke kant en omarm alle facetten daarvan. Leer hoe je mee kunt deinen op het ritme van de maan en je lichaam waardoor je meer harmonie zult ervaren in je leven, met je kinderen en zelfs in je werk.

We starten met het zetten van een intentie d.m.v. een korte meditatie waarna we via ademhalingsoefeningen en visualisaties aankomen bij het delen en luisteren naar elkaar. We sluiten af met een meditatie die lichaam en geest energie geeft zodat je de dag fris kunt beginnen.
🌙
Je hebt geen meditatie ervaring nodig. Meer informatie en aanmelden kan via deze link

Kundalini Yoga & Pilates door Yogastudio Adele

Op zondagochtend geeft Adele Kundalini Yogales en Pilates lessen in de Studio.
Wil je een keertje meedoen om te weten wat goed bij je past, Kundalini Yoga of Pilates? Meld je aan voor een vrijblijvende proefles. Je voelt dan zelf wat het doet voor je lichaam en geest. Beiden hebben hun eigen invloed.

Kundalini Yoga werkt heel direct in op zowel het zenuwstelsel als het klierensysteem van de mens, waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan den lijve ervaart in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid. Je kunt leren hoe je stress onder controle kunt krijgen, niet alleen op het fysieke maar ook op het mentale en spirituele niveau. En hoe je spanningen en ziektes in je lichaam al in een vroeg stadium kunt herkennen. Lees hier meer over de Kundalini yoga lessen.

Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een mooi en sportief lichaam. Het bestaat uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Het zijn oefeningen die mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen.  De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen. Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug, daarom is het geschikt voor beginners en gevorderden maar ook mensen met rugklachten.
Lees hier meer over de Pilateslessen bij Yogastudio Adele.

Sister Shine! sacred Circles for women

Tatjana (Uma) Karniouchina uit Sweden geeft regelmatig Sisterhood circles en trainingen voor vrouwen  in de Studio.

Welcome to a ceremonial and sacred space for women!This is an initiative to open up space for women in Den Bosch area to meet in a healing circle. The invitation for us women to meet more authentic & connect in a deeper way than we normally do.

For who? Women that want to live an abundant, vibrant, joyful and free life. Reclaiming the true power and blessing of being a woman in this life. Connecting with your intuition, inner voice and hearts deepest desires. Expressing your truth, creativity, flow and unique gifts freely. For you that long for a deeper connection with self, meaning and a community of likeminded.

In this evening a blend of different healing tools from the Inca shamanic tradition will be offered. We will use breath, a guided meditation, easy movement, dance and elements from Earth used in a ceremonial way to help us transform situations in life that keeps us stuck, limited & small. Clearing and freeing stagnate energy in the system to create more space & beauty for you within to experience & express the life you always wanted.

Voor meer informatie over de Sister Cirkels  met Uma vind je hier

rots en water trainingen voor kinderen

Op maandag worden er Rots en Water trainingen gegeven voor kinderen in de Studio door Michelle van de Vel.

Rots en Water is een waardevolle, actieve én leuke training (7-13 jaar).
Belangrijke thema’s: stevig staan, lichaamstaal, zelfvertrouwen, positief denken, opkomen voor jezelf, concentreren, zelfverdediging, bewust ademen, zelfbeheersing, communiceren, samenwerken en ontspannen.
Rots staat voor IK kracht (zelfvertrouwen – weerbaarheid) 
Water staat voor WIJ kracht (contact maken – meebewegen).

Meer informatie over deze training kun je vinden via deze link 

 Sterke punten van training bij Stevig in je Schoenen:
– vrijblijvende proefles voor aanvang training
– kleine groepen (maximaal 10 kinderen) = persoonlijke aandacht
– 2 ervaren trainers begeleiden de groep (man – vrouw)
– 8 keer 70 minuten trainen (ouders / verzorgers trainen 2 keer mee)
– werkmap met concrete handvatten (veel foto’s)
– 75% actief oefenen – 25% praten
– wekelijks verslag over de mail van training voor ouders / verzorgers

 

Angst & Liefde

WAT LIEFDE IS EN HOE IK ER HELEMAAL NAAST ZAT!

Liefde, ik praat er veel over in mijn lessen. Onvoorwaardelijke liefde, de liefde die ik voel wanneer ik stil van binnen word en mijn hart zich vult met aandacht en aanwezigheid. De volheid van het hart noem ik dat.
In Bowspring lessen kiezen we om open en vol te zijn in je hart ook wanneer het leven niet gaat zoals gepland, er pijn, angst of verdriet is.  Kunnen we dan ook aanwezig zijn, in deze momenten die niet zo “fijn” zijn?

TOEN IK EEN KLEIN MEISJE WAS…

Had ik veel fantasie! Ik speelde mijn avonturen, op mijn pony fantaseerde ik dat ik achterna werd gezeten door indianen of eenzame tochten te paard maakte waarbij ik me alleen waande op de wereld. En dit alles beleefde ik in mijn achtertuin.
Ik hield van dieren en hoopte altijd op een telepathische verbinding met ze. Dat ik iemand was waar wilde dieren spontaan op af kwamen en bij wilden zijn.
Op latere leeftijd droomde ik dat ik een beroemde popster of actrice was. Ik antwoordde de aan mij gestelde vragen in  denkbeeldige radio interviews of tv programma’s.  Ik vond het geweldig om geïnterviewd te worden, en deze momenten van “fame” vonden plaats op mijn slaapkamer of dagdromend achterin de auto.
Nog later droomde ik over liefde, hoe dat zou zijn. Hoe ik bemind en geprezen zou worden.

Helaas… zelfs nu ik 45 jaar ben zitten er nog steeds geen buizerds op mijn schouders, komen wilde herten niet uit mijn hand eten en zelfs de regenwormen met wie ik telepatisch contact probeer te maken lijken mij niet te zien 😉
Beroemd, bejubeld en bemind is ook niet echt van toepassing en het hebben van een relatie blijkt een werkwoord te zijn.
Dag dromen, vaarwel!

Maar afgelopen weekend is er iets wonderlijks gebeurd!  Een wonder is een verschuiving in perspectief.
De verschuiving van iemand willen worden naar ZIJN wie je al bent. Door datgene los te laten wat je blokkeert om te zijn wie je bent.
In mijn geval angst! De angst dat ik het niet kan, niet goed genoeg te zijn, niet sterk genoeg, niet groot genoeg, niet krachtig genoeg. Die angst!
Wanneer je in een situatie bent waarvan je weet dat je de angst niet kunt ontwijken, dat je jezelf niet kunt afleiden met iets anders. De angst die vraagt om te handelen, om een keus te maken. De angst, die vraagt om in de ogen gekeken te worden. Nou die angst, stond recht voor mijn neus dit weekend.

DIT IS WAT ER GEBEURDE:

Vorige week maandag ben ik begonnen met het lezen van het boek May cause miracles van Gabriella Berstein. Het is een 40 daags programma gebaseerd op het  boek Cursus in Wonderen. In de eerste dagen schrijft ze over de bereidheid om je angst(en) te zien en ze te voelen i.p.v. wegstoppen of vermijden. Bijbehorende affirmaties waren: I’m willing to witness my fears, I choose love over fear, Love did not create this, I choose to learn through love.

Het ging heel goed, mijn eerste dagen. Ik was me bewust welk gedrag voortkwam uit angst. Er was geen grote angst in me en met wat ik tegen kwam kon ik goed zijn. Het was comfortabel zeg maar 😉

Tot afgelopen vrijdag!  Ik ging paardrijden. Ik rijd paard bij  het therapeutisch centrum 2Tango therapie met de hulp van paarden in Eerde, waar de paarden op een natuurlijke wijze gehouden worden. Ze leven samen in een kudde van 6 paarden en zijn altijd buiten met mogelijkheid om te schuilen.
Toen ik vrijdagavond aan kwam was ik alleen. Ik liep naar de paarden toe om mijn paard uit de kudde te halen. De paarden in de kudde waren onrustig en onvriendelijk naar elkaar. Ze schopten en zaten elkaar achterna. Ik verstijfde! Daar was mijn angst. Ik voelde me onveilig en durfde niet naar binnen om Baloo, het paard waar ik op rijd, te gaan halen.
Ik voelde me zielig en kon wel huilen. Misschien komt er zometeen nog iemand paardrijden hoopte ik! Dus ik stuurde een bericht of ik de laatste persoon was, in dat geval zou ik ze ook hooi geven.
Ik was de laatste die kwam paardrijden helaas. Toen bedacht ik dat ik ze misschien eerst hooi kon geven en dat ze daarvan rustig zouden worden. Dat bleek ook geen optie want de paarden eten ongeveer 2 uur.
Er was geen oplossing en geen uitvlucht route. Het was me, myself and I.
Ondertussen vervloekte ik het boek en mezelf! Waarom had ik dit toch over mezelf afgeroepen met die stomme affirmaties! Angst stond levensgroot voor me in de vorm van 6 paarden.
Ik had 2 opties, naar huis gaan (vluchten) of de angst in de ogen kijken. Ik koos het laatste.

Staand bij de paarden sloot ik mijn ogen en richtte mijn aandacht naar binnen, naar mijn adem. Ik besloot; ik blijf net zolang hier staan tot ik me rustig voel en daarna kijk ik verder. Na een tijdje voelde ik alles rustiger in mezelf worden en ontstond er weer ruimte. De angst was geweken door mijn besluit om te blijven.  Ik opende mijn ogen en zag de paarden rustig staan!
Alsof er niets aan de hand was geweest.

Ik besloot om mijn paard (Baloo) uit de kudde te halen, dit ging gemakkelijk. Ik was blij en opgelucht dat ik besloten had om niet te vluchten.
Ik nam Baloo mee de bak in om hem daar op te zadelen. Voor het huis hoorde ik een groep motorcrossers op een weiland crossen. Het was een enorm kabaal van gierende motors. Baloo werd onrustig en bleef niet stil staan bij het opzadelen. Dit triggerde opnieuw angst in mij. Ik besloot met hem door de bak te gaan wandelen. Dit was geen goed idee. Ik was zelf niet rustig en Baloo maakte onverwachte bewegingen en reageerde schrikachtig. Wat mij nog angstiger maakte.
Mijn tax is bereikt, zei ik tegen mezelf. Ik heb genoeg angst in de ogen gekeken vandaag, ik breng Baloo terug naar de kudde. Nog steeds was ik trots op mezelf omdat ik de eerste angst in de ogen gekeken had.  Zondag zou ik weer gaan paardrijden en dat zou een nieuwe kans zijn.

WANNEER WE ANGST WEGSTOPPEN, WEET JE NIET WANNEER DE ANGST WEER TE VOORSCHIJN KOMT.

Zondag! Ik ging weer naar paardrijden. Vandaag, wist ik, zou er in ieder geval nog iemand anders zijn die ook kwam paardrijden. Dat was een geruststellend gevoel. Ook Brenda mijn coach en oprichtster van het therapeutisch centrum was onverwacht aanwezig. Een licht zenuwachtig gevoel sluimerde in mij op de achtergrond.
Na het opzadelen stapte ik op het paard. En reed aan. Toen we achter in de bak de hoek in reden schrok Baloo van iets en sloeg op hol. Alles ging heel snel en onverwachts. Het leek alsof ik met iedere sprong los kwam van het zadel en in de lucht vloog, ik was bang.
Maar ik wist de teugels in handen te houden en hem af te remmen. Toen we stilstonden voelde ik mijn armen en benen beven van angst. Daar was de angst weer, recht in mijn gezicht. Ik wilde het liefst van het paard afstappen, maar deed dit niet.
Brenda kwam naar buiten en ik vertelde wat er gebeurd was. Ze vroeg aan me: schrok hij op dezelfde plek als afgelopen vrijdag? Dat beaamde ik met ja. En ben je toen gestopt? Heb je hem toen terug gebracht? Ja, dat had ik.
Brenda zei dat dit het resultaat daarvan was en als ik nu stopte ik hem niet meer kan berijden, hij  zal dit gedrag  dan blijven vertonen. Je moet hem nu door de hoek drijven, door de angst heen.
Ik weet niet of ik dat durf nu, ik ben echt heel erg geschrokken, antwoordde ik. Ik moest een keus maken dat was duidelijk!  Of ik ging door of het zou alleen maar erger worden. Baloo zou me niet meer als zijn leider zien en steeds dit soort gedrag vertonen.
Ik probeerde te ontspannen op de rug van Baloo en mijn adem te laten zakken. Brenda gaf me duidelijke instructies, stap voor stap vertelde ze wat ik moest doen. En ik deed het. Dat was mijn focus, de aanwijzingen en het uitvoeren ervan. Ik was niet meteen rustig en het paard ook niet. Hij probeerde te vluchten in de hoek waar hij eerder geschrokken was maar ik liet het niet toe. Hij kreeg geen kans meer, doordat ik letterlijke en figuurlijk in het zadel was gaan zitten. Brenda liet ons keer op keer door de hoek heen rijden, kleine rondjes en steeds in een andere richting.

Het was hard werken om mijn paard en mezelf erbij te houden maar het lukte. De angst in mij verminderde en maakte langzaam aan plaats voor vertrouwen. Een zacht stemmetje welde in mij  omhoog; dit kan ik! Ik kan het paard rijden! Ik kan hem door zijn (en MIJN) angst drijven.
Ik bleef gefocust op de instructies en het werk wat in dit moment gedaan moest worden.
Ook nadat Brenda weg ging bleef ik de oefeningen herhalen en reden we door de hoek en ook nadat de andere mede-paardrijdster stopte ging ik door. Voor mezelf, omdat ik wist dat ik op mezelf moest leren vertrouwen.

DE LIEFDE

Het meest wonderbaarlijke gebeurde nadat ik Baloo terug bij de kudde gebracht had. Normaal na het terugbrengen gaat hij zijn eigen gang en heeft niet echt veel interesse in me. Terwijl ik altijd graag nog even na knuffel.
Maar nu bleef hij dichtbij me en gaf me soort van paardenkusjes en ik kon hem aaien en knuffelen. Toen ik een stap achteruit zetten stapte hij naar voren en kwam met zijn hoofd dichter naar me toe.  Wauw! Het was zo’n mooi en fijn moment; het paard wilde bij me ZIJN!!!!
Ik realiseerde me dat dit waarschijnlijk kwam omdat ik leiderschap getoond had. Een paard gaat met je mee als hij zich veilig voelt. En dit was het cadeau.

EEN ANDER BEELD VAN LIEFDE.

Door al deze gebeurtenissen realiseer ik me het volgende: het beeld wat ik heb van liefde klopt niet!  Heel mijn leven ben ik op zoek naar een onvoorwaardelijke liefde, gelijkwaardig, een liefde die vanzelf er is. En nu na afloop met het paard was die liefde daar.
Maar hoe dan? Wat had ik gedaan waardoor deze liefde er kon zijn? Ineens wist ik het!
Het was IK.
Het was IK die is komen opdagen!
Het was IK die in het moment gedaan heeft wat gedaan moest worden.
Doordat IK ben komen opdagen verdween de angst en verscheen de liefde.

Hierdoor realiseer ik me wat een irreëel beeld van liefde ik heel mijn leven heb. De liefde en aanbidding in mijn dagdromen overkwamen me. En nu, door dit alles zie ik waarom mijn verlangen naar onvoorwaardelijke liefde in relaties zich nog niet gemanifesteerd heeft.   Omdat IK de grote afwezige in de liefde ben. Door mezelf te verstoppen vanwege angsten en dat wat oncomfortabel is geef ik de liefde IN mezelf niet de kans. Hiermee blokkeer ik mijn eigen stroom om te zijn wie ik altijd al ben geweest. Liefde wil je altijd laten zien wie je bent in Essentie. In dit bovenstaande verhaal liet liefde me zien dat ik meer kan dan ik denk.
De weg naar liefde is volledig aanwezig te zijn in het Nu en te doen wat gedaan moet worden. Letterlijk en figuurlijk de teugels in handen te nemen.

Wat een wonder!
<3 Petra Kool

Wil je meer lezen en weten over 2Tango therapie met paarden? Kijk dan op www.2tangocoaching.nl
En meer over mijn bowspring lessen lees je op www.yogastudiodenbosch.nl

 

Alive – an urban Sisterhood retreat

Embrace the lightness of being and the fulness of your radiant heart

This will be a transformative weekend! As a woman you have the power to birth new life, which is an amazing creative power within each of us. How can we become more aware of this innate creative power and feel more alive, radiant and connected?

As women we have been shamed and blamed for centuries, we were told that we are the weaker ones or that we are just too much. There’s a lot of confusion in a women’s mind, body and heart. But now is the time to break the chain of the past and become the most lively, beautiful, vital, creative, empowered and free version of ourselves. So we can live and create from our full potential

In this weekend you will nourish your body, heart and soul through movement, vocal expression, singing,  meditation, visualization and delicious food:

Movement – Bowspring workshops

 You will learn how you can feel more alive, radiant, focused and connected by bringing the natural curves back in our bodies through a new postural alignement called the Bowspring method.  You will become aware that the way you move, sit and do most things are unconscious habits that will keep you in a contracted state of being. You will experience how these unconscious movement patterns often will make you feel small, heavy and disconnected.

In this weekend you will learn a new way of moving. The Bowspring pose is open, dynamic and mindful. Because of  the opening effect of the bowspring poses you will feel more sensations and feelings in the body. Many times we do not want to feel our emotions and trauma’s. So these emotions and trauma’s are stored in the fascia and subconscious mind.  The Bowspring practice gives a new direction to the fascia therefor toxins and trauma’s are released from te fascia (over time).

Once you will feel more opening in your body it also might change the way how you feel about your body in a positive way. For me personally, I love being in my body since I’ve started practicing the Bowspring method. I feel more fluid, light and sensual. How can we learn again to perceive our bodies as innocent? And feel comfortable feeling sensual? These are theme’s we will adress during the weekend.

The bowspring classes and bodywork is a mindful practice for all levels.

Singing, vocal expression workshops

Sing Yourself Alive Workshop
Understand how the voice best works using your breath.
Allow singing to purify your heart and breakthrough energy blockages held in the body.
Use the sisterhood SUPER POWER to replace fear with JOY. Let’s help each other to RISE.

Sound & Silence Workshop (Mantra & Meditation)
Use Mantra as a tool to go deeper into stillness and Meditation to lift you higher into heart warming ecstatic mantra singing.
Learn Mantras from various ancient traditions.
Experience the more you give of yourself to a mantra the deeper it can take you into your true self.
Mantra and Meditation practice has the unique possibility to quiet the mind while simultaneously stimulating the soul.

delicious food

More details about this part of the program will follow a.s.a.p.

program

Friday, September 7th
19.30h – 21.00h – Opening, meditation and visualisation.

Saterday, September 8th

10.00h – 12.00h – Bowspring;  Embracing the natural curves of the Body, moving from a closed posture to an open posture.

12.00h – 14.00h – Delicious and healthy Lunch.

14.00h – 16.00h – Sing Yourself Alive Workshop

16.30u – 17.30u – Women’s circle: meditation, breath work, share, empower, create.

18.00h – 19.00h – Delicious and healthy Diner

19.30h – 21.00h – Kirtan by Spring Groove

Sunday, September 8th

10.00h – 12.00h –  Bowspring – Living and moving from the fulness of the heart and the lightness of being. In this Bowspring workshop we will explore how you can be mindful, embodied , active, sensual and connected while moving.

12.00h – 14.00h – Delicious and healthy Lunch.

14.00h – 16.00h – Sound & Silence Workshop (Mantra & Meditation)

16.30u – 17.30u – Women’s circle: meditation, breath work, share, empower, create.

18.00h – 19.00h – Delicious and healthy Diner

where?

The urban sisterhood retreat will be held in our Studio in ‘s-Hertogenbosch.
Hinthamereinde 17, 5211 PL ‘s- Hertogenbosch.

About us:

Spring Groove – singer, voice worker, mantra and kirtan.
Petra Kool – Bowspring teacher, body worker, breathe and meditation.
Laura Pijnenborgh – Bowspring teacher, body worker, breathe and meditation.
Kiki Kusters – Holistic nutritionist, Chef, catering.

prices

Full weekend: 250,- euro
Saterday : 150, euro (all included)
Sunday :  120 euro (all included)

Single Workshops:
Meditation & visualization:  15 euro
Bowspring :  45 euro, 2x 70 euro
Vocal expression: 45 euro, 2x 70 euro
Kirtan: 25 euro
Women’s circle – not available as a single option.

SAVE THE DATE! SEPTEMBER 7-9 2018

In this weekend we will move our bodies in a way that helps you to live your full potential and shine your light bright!
We will free our voices by singing & breathing.
We will connect to our essence trough meditation and visualization.
And last but not least we will nourish our bodies & souls with delicious foods!

we are looking forward meeting you!
registration & questions ,PLEASE FILL IN CONTACT FORM BELOW.

 

 

 

 

 

Over de 10 daagse transformatie detox.

Zoals we al schreven in de vorige blog zijn we heel enthousiast over de 10 daagse transformatie. We gebruiken hiervoor producten van Platinum Health Europe. Allemaal organic en plantaardig. Op deze pagina lees en zie je meer over het bedrijf Purium, wat in Europa Platinum Europe heet. Waarom het een goed idee is om een 10 daagse vakantie te nemen van je “slechte” voedingsgewoontes lees je hier

de Platinum/purium missie

Farm to family

Het begint met 10 dagen

producten die je neemt tijdens de 10 daagse transformatie!

Je begint de dag met het nemen van supplementen Cracked cell Chlorella en MAP  Deze 2 supplementen neem je  3x per dag. In de onderstaande video’s leer je meer over de werking van deze supplementen.

 

de groene shake

3x per dag neem je een superfood power shake. In Europa heet deze shake Hippocrates en kun je kiezen uit 2 smaken: naturel en cherry.
Een andere shake waaruit je kunt kiezen is L.O.V.E supermeal.

apothecherry voor het slapen gaan

Voor het slapen gaan drink je een glas apothecherry.  Apothecherry zit boordevol antioxidanten en zorgt voor een goede nachtrust.

Ben jij klaar voor 10 transformerende dagen? En wil je direct bestellen en 50 euro korting ontvangen op jouw 10 daagse transformatie of op producten?

giftcard & bestellen

Ga naar: www.platinumeurop.biz/blissis  En voer in bij: redeem giftcard de code: blissis
Met deze code (blissis) ontvang je 50 euro korting op je eerste bestelling.
Wij begeleiden je graag tijdens jouw 10 daagse transformatie en horen graag van je wanneer je begint.

Neem een 10 daagse vakantie van je ongezonde voedingsgewoonten

Doe je mee?

 

Geef je lichaam een 10 daagse retreat waarin het zich kan voeden op celniveau met superfoods en kan ontgiften van zware metalen die opgeslagen zijn in vetcellen, geef je darmen rust en de kans om zich te reinigen van o.a. parasieten en toxines. Door je lichaam 10 dagen te baden in voeding met de juiste  bouwstenen die het lichaam nodig heeft, maar die we niet uit onze dagelijkse “bewerkte’ voeding halen, kan het zichzelf herstellen en opladen.

Ontstekingen en vet.

Vaak zijn we gericht op het verliezen van vet. En gaan we een dieet volgen. Meestal heeft dat snel resultaat, maar vliegt het vet er ook weer net zo snel aan.  Hoe is het mogelijk denk je? En je doet opnieuw een poging.. Zo ontstaat er een jojo effect waar je gefrustreerd van raakt.

wat is de functie van vet?

 Het lichaam probeert ons atlijd te beschermen en streeft naar een staat van balans en harmonie. Maar als het lichaam langere tijd ‘aangevallen” wordt door stress  door onze voeding, vervuiling, straling en emotionele/fysieke omstandigheden, zal het maatregelen treffen om zichzelf en de vitale delen te beschermen.
En van de beschermingsmechanismes van het lichaam is het aanmaken van vetcellen!!! In de vetcellen slaat het toxines op zodat deze zo min mogelijk schade richten aan de vitale delen en andere cellen. Wanneer er ontstekingen zijn in het lichaam, en ja de meeste mensen hebben ontstekingen in het lichaam zonder dat ze het weten, maakt het lichaam als beschermingsmechanisme ook vet aan.
Dus wat als we ons niet richten op het VET kwijt raken maar in plaats daarvan kijken naar hoe we het lichaam in een optimale balans kunnen brengen? Hoe we ontstekingswaarden omlaag kunnen brengen en hoe we ons lichaam kunnen voorzien van de bouwstenen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren?
Dat zou betekenen dat we gaan samenwerken met het lichaam en dat je zelf gaat zorgen dat het lichaam zich niet steeds hoeft te verdedigen tegen de aanvallen die het iedere dag  krijgt!
Dit vraagt een andere manier van kijken naar  voeding en waarom je toch steeds kiest voor de voeding waar je verslaafd aan bent.
Een van de redenen kan zijn omdat je lichaam uitgehongerd is! Het heeft de hele tijd honger naar echte voeding, het schreeuwt er zelfs om. En wat geven wij het? Meestal koolhydraten, suikers of andere bewerkte voeding. Die instant de bloedsuikerspiegles omhoog brengen zodat het lichaam een tijdelijke quick fix ervaart.
Mijn ervaring is tijdens de 10 daagse vakantie/transformatie die ik genomen heb, om van mijn koolhydraten/suiker voedselverslaving af te komen is, dat door echte hoogwaardige super voeding toe te voegen, ik geen cravings meer had! Ik voelde me echt voldaan en gevoed. En daardoor ontstond rust in mijn lichaam en in mijn hoofd. En doordat mijn lichaam niet meer hoefde te vechten tegen alle aanvallen, maar de supervoeding direct kon opnemen, kreeg ik veel meer energie en helderheid.

Hoe werkt de 10 daagse vakantie/transformatie?

Tijdens deze 10 dagen ga je je lichaam dus “echt” voeden met supervoeding die biologisch, raw, plantaardig (vegan), glutenvrij, suikervrij en van een hoogwaardige kwaliteit zijn.

Tijdens de 10 dagen neem je 3x per dag supllementen zoals amino-proteines (plantaardig) en cracked cell chlorrela tabletten. Daarnaast drink je 3x per dag een groene shake op basis van superfoods.
Daarnaast kun je 3x per dag een zogenaamde flexmaaltijd eten. Hierbij kunnen we je een advies geven wat bij jouw situatie het beste aansluit.
In de avond drink je een aphothecherry drankje, dit bevat veel anti-oxidanten en bevorderd de aanmaak van melatonine wat zorgt voor een goede nachtrust.
Wanneer je kiest voor de 10 day transformation cleanse dan neem je ook nog black walnut supplementen (voor de reininging van de darmen) en een mineralencomplex.

Hoe wij je kunnen helpen tijdens deze 10 dagen en daarna?

 • We kijken met je mee welke flex foods je eet tijdens deze 10 dagen.
 • Online support via een gesloten facebook groep
 • En je ontvangt een 50 euro korting op de 10 daagse vakantie/transformatie.
Heb je zin gekregen om je lichaam een 10 daagse vakantie te geven? Of heb je zin om je fit en vitaal te voelen? Of om nog net voor de zomer nog wat kilo’s kwijt te raken? Of om meer spiermassa te ontwikkelen? Of misschien wil je een stevigere huid? Of misschien wil je een mooie glow” hebben waardoor iedereen vraagt: wauw wat zie jij er goed uit?

Als je dit wel ziet zitten, neem dan contact met ons op via onderstaand contact formulier voor meer informatie

!

Beweging als medicijn! Introductie cursus Bowspring

Een jaar geleden gaf ik een Bowspring workshop op een accountantskantoor.
Ik was verbaasd toen ik vooraf aan de workshop inventariseerde wie er pijn of lichamelijke klachten had, hoeveel mensen hun vinger op staken. Veel van hen hadden echt ernstige pijnklachten die hun bewegingen beperkten.

beweging als medicijn

Hoe zou het zijn als je leert te zien welke fysieke patronen en bewegingen je klachten veroorzaken? En om vanuit dit inzicht een recept te leren wat de klachten heelt?
Meestal gaan we naar een dokter die naar je kijkt en een bijpassend recept schrijft. Maar in dit geval leer je naar jezelf te kijken en leer jezelf hoe het recept werkt. En hoe je het recept bij alle dagelijkse activiteiten kan herhalen, voor meer vitaliteit, heelheid en aandacht in je leven.
Het recept waar ik je meer over wil vertellen is Bowspring!

WAT IS BOWSPRING?

Bowspring is een bewegingsvorm die dynamisch en open is en die de natuurlijke curves terug brengt in het lichaam. Hierdoor ontstaat meer bewegingsvrijheid en lichtere manier van bewegen.
In  de Bowspring-houding staan het hart, heupen en hoofd centraal.  Deze drie delen van het lichaam worden zo uitgelijnd dat de natuurlijke curves terug gebracht worden in het lichaam.  (zie afbeelding).

1. Radiant Heart: de ribbenkast wordt in alle richtingen uitgezet en beweegt omhoog.
Het subsysteem van Radiant Heart zijn de armen en de handen, deze worden gebruikt  om de ribbenkast volledig te openen

2.  Heupen: de heupen bewegen naar achteren, waardoor er een curve in de onderrug ontstaat.
Het subsysteem van de heupen zijn de benen, knieën voeten. Door specifieke acties uit te voeren, o.a. het buigen van de knieën, bewegen de heupen en de liezen naar achteren en de bilspieren omhoog. Ook de achterkant van de beenspieren worden hierdoor actief.

3. Hoofd: als laatste wordt het hoofd zo uitgelijnd dat er ook in de achterkant van de nek een natuurlijke curve ontstaat en het keelgebied opent zich. Hierdoor kan spanning in de kaken makkelijker losgelaten worden en daardoor ook spanning in het buikgebied.

BOWPSRING ALS EEN NATUURLIJK MEDICIJN!

Er zijn momenteel zoveel mensen met pijnklachten in o.a. onderrug, bovenrug, schouders, nek, knieën, enkels en voeten.
Omdat iedereen wel iets heeft lijkt het “normaal” te zijn in deze tijd of men zegt dat het komt door ouderdom.
Ik ben het hier niet mee eens! Veel pijnklachten die we ervaren komen door een verkeerde houding of oefeningen die niet juist uitgelijnd zijn. Ook voeding en stress speelt een grote rol hierin.

Bowspring werkt op de diepe houdingspieren en het bindweefsel. Er ontstaat meer circulatie in het lichaam waardoor het afvalstoffen (ook emotionele afvalstoffen) gaat loslaten. Dit wordt ook wel de: “flushing of the fascia” genoemd.
De Bowspringhouding geeft richting aan het bindweefsel, hierdoor zal het bindweefsel dichter naar de botten toe bewegen en op deze manier de botstructuur ondersteunen. Hierdoor ontstaat meer lichtheid in de bewegingen en in de ervaring van jezelf.

NIEUWE PATRONEN AANLEREN

Bowspring is het opnieuw herstructureren  van je fysieke lichaam, dagelijkse bewegingen en mindset. Tijdens de oefeningen beweeg je met veel aandacht, bewustzijn zodat er meer inzicht ontstaat welke patronen je lichaam belasten en beperken. Bowspring leert je deze patronen lost te laten en nieuwe informatie aan het lichaam te geven waardoor meer balans en vitaliteit ontstaat. Je beweegt met aandacht en compassie  dit zorgt voor een veilige omgeving voor jezelf. Dat betekent niet over je grenzen gaan en compassie te hebben voor jezelf.
Dit geeft je de ruimte om tijd te nemen en om te experimenteren en te onderzoeken. Leven vanuit de volheid van je hart.

Heel ons leven worden we voornamelijk aangesproken op ons hoofd, op kennis buiten onszelf. Hierdoor raken we de verbinding kwijt met innerlijk weten en dat wat natuurlijk is.
Bowspring herinnert je eraan om te leven vanuit de volheid van je hart.

bowspring lessen in de studio!

In onze Studio bieden we verschillende Bowspring lessen aan en een 4 weekse introductie cursus die we we iedereen aanraden die met Bowspring begint. In deze 4 weken leer je de basis bewegingen en begrippen van de Bowspring methode.
We raden aan om met een oriëntatie maand te beginnen waarin je gedurende 1 maand  twee of meer lessen per week volgt. Na deze maand kun je het effect van Bowspring duidelijker waarnemen.

4 weekse bowspring introductie cursus.

20 Augustus begint de 4 weekse Bowspring introductie cursus. Deze lessen zijn op maandagavond van 20.30u -21.45u. En zullen zich doorlopend blijven herhalen waardoor je op ieder moment kunt instappen.
Je kunt meer lezen over deze 4 weekse cursus en de oriëntatie maand via deze link

Heb je vragen of opmerkingen na aanleiding van dit bericht? Dan lezen we ze graag hieronder.

Hartegroet,
Petra Kool

 

 

 

Bowspring lessen om thuis te beoefenen.

De komende 2 weken zijn Laura en Petra in Mallorca om daar Bowspring teacher trainingen te volgen! Dit betekent dat er in deze periode geen Bowspring-lessen in de Studio gegeven zullen worden. De lessen zullen vervangen worden door o.a. Hatha en Yin Yoga lessen.

speciaal voor de bowspring fans!

Omdat we begrijpen dat 2 weken lang geen Bowspring beoefenen best lang is 😉  Hebben we een aantal video’s opgenomen die we hieronder delen. Zo kun je thuis blijven Bowpsringen 🙂 

 • Restorative Bowspring
 • Bowspring Basis
 • Bowspring voor tijdens de zwangerschap

restorative bowspring

bowspring basis

bowspring tijdens de zwangerschap

We wensen je veel plezier met de video’s en horen & lezen graag je reactie!

Liefs,
Laura en Petra

BOWSPRING WEEKEND WORKSHOPS MET DESI SPRINGER & JOHN FRIEND

AWAKEN, ENLIVEN, AND RENEW YOUR BODY & SOUL WITH THIS EXCLUSIVE 2-DAY, 10-HOUR WORKSHOP IN THE BOWSPRING METHOD WITH DESI SPRINGER AND JOHN FRIEND.

26 & 27 MEI 2018

The Bowspring is a universal postural template for optimizing any movement or posture — yoga, athletics, and especially moving around in our daily life—for greater lightness, agility, ease, and power. This dynamic alignment method is also highly therapeutic for any musculo-skeletal issues including lower back problems, hip pain, knee or shoulder injuries.

Most importantly, the Bowspring method integrates a mindfulness training with the cultivation of compassion and accountability to help each of us create our own individual destiny. In this weekend, we are offering a transformative shift in self-knowing, which can reveal a path toward harmony and long-term health.

In each class, students will be taught katas – set sequences of simple, repeated movements which in addition to being the flowing form for learning and practicing the Bowspring unveil unconscious postural patterns. With new awareness of our habitual body language through an increased postural awareness, we bring increasing balance to our mind-body health. By integrating this new postural technology of the Bowspring method, we gain the freedom to choose a healthier, more positive body language that we communicate not only to others, but to the deepest part of ourselves.

Through the Bowspring practice students can expect to cultivate increased:
Self-awareness, sensory perception and mental focus
Compassion, patience, and courage
Inner strength and courage to look at their unconscious mind-body habitual patterns
Stress management and control of nervous system reactivity
Authentic confidence and self-respect
Uniform muscle tone on all parts of the body
Tapering waistline and mounded glutes
Lightness, agility, springy power

Desi and John will guide any level of student, from beginners to yoga teachers and fitness instructors, from the base of the Bowspring experience to the summit of a powerful transformational experience in just two days. This workshop is composed of four classes that will progressively lead students from the most basic forms and movements of the Bowspring to a more intermediate/advanced practice on Sunday afternoon. Since the classes will build cumulatively, we encourage a 2-day commitment. Saturday can be experienced in single sessions for those students who want to experience the Elementals of the Bowspring method only, and there are no drop-ins on

SUNDAY AFTERNOON.SATURDAY 10:00 AM – 12:30 PM & 2:30 – 5 PM
SUNDAY 10:00 AM – 12:30 PM & 2:30 – 5 PM

PRIJS: 200 EUR0
AANMELDEN EN BETALEN KAN VIA DEZE LINK:

See GlobalBowspring.com for more details on learning the Bowspring method.

12 Jaar de YogaStudio! Tijd voor iets nieuws!

DE RUPS

Op onze eerste flyer (12 jaar geleden) stond een afbeelding van een mooie rups. Destijds vonden we dit een mooi symbool voor onze Studio. Een rups is in staat zich te ontwikkelen en te transformeren. De rups overstijgt zichzelf letterlijk op het moment wanneer hij een vlinder wordt.
Dit is altijd onze intentie geweest. Niet alleen voor onszelf maar ook voor jullie.  Wij geloven in het potentieel dat in een ieder van ons aanwezig is. En om een werkelijke transformatie te bewerkstelligen moeten we echt gaan leven vanuit onze potentie. We zijn zoveel meer en groter dan we denken.

DE COCON

Wanneer de rups in de cocon is, sluit hij zich helemaal af van zijn buitenwereld.  Hij keert zich volledig naar binnen om zijn potentieel te bereiken. Deze periode herken je misschien ook. Je bent in een transformatieproces van het oude naar het nieuwe. Het oude past je niet meer en het nieuwe is nog niet gemanifesteerd. Je tast als het ware in het donker.
Hier hebben we twee keuzes; 1. we geven het op en nemen het oude voor lief.  2; Er is een diep innerlijk weten en vertrouwen dat ook al is het niet comfortabel, het allemaal goed komt en houden onze koers voor ogen.
De rups heeft van te voren geen idee hoe lang zijn transformatie proces zal duren. Wanneer we uit onze “alledaagse” wereld stappen en naar binnen keren kunnen we een oneindige ruimte in onszelf gaan ervaren. In die oneindige ruimte ben je No-Body, No-Thing en No-Time. Je bent in het oneindige veld van ongekende mogelijkheden. Dit is het veld waarin alles in potentie aanwezig is. Hier kun je selecteren wat je wilt manifesteren, wat je wilt worden. Of zoals de rups om jeZELF te overstijgen.

DE VLINDER

De vlinder is vergeten wie hij was als rups. Anders zou hij nooit hebben kunnen transformeren.  Laura en ik zijn begonnen met Yoga om meer vrijheid te ervaren en te worden wie we in essentie zijn. Wij zijn er onbevangen ingestapt en zijn bereid om steeds te vragen: Is dit WAAR? Is dit wat ik voel en denk werkelijk waar? Is dit wie ik in Essentie ben?
In het proces van transformatie hebben we zelfs Yoga waar het allemaal mee begon los gelaten.  Bowspring kwam op ons pad en we voelen dat we deze weg verder willen bewandelen.  De Yogalessen worden inmiddels gegeven door Sanne Mahieu en Astrit Verstijnen.
We zijn blij dat we nu als Studio een divers aanbod bieden met lessen die bijdragen aan meer vrijheid, gezondheid en leven vanuit essentie.

EEN NIEUWE NAAM!

Dit vraagt een nieuwe koers voor onze Studio. En ook een nieuwe naam! De YogaStudio dekt voor ons de lading niet meer, omdat we inmiddels veel meer bieden dan Yoga! Daarom gaan we dit jaar langzaam aan onze naam veranderen in:

5 maart zijn we jarig, en dat willen we vieren!

Maandag 5 maart 2018 is het 12 jaar geleden dat we de deuren van onze Studio openden, en dat willen we met jullie vieren.  We nodigen jullie uit om morgen naar een van onze lessen te komen waarna er iets feestelijks, gezonds en lekkers zal zijn na de les.
Welke lessen er morgen zijn vind je hier.

12 onweerstaanbare aanbiedingen!

En om in de feeststemming te blijven zullen we in de maand Maart 12 onweerstaanbare fijne aanbiedingen doen! Dus hou ons in de gaten op Facebook en via de nieuwsbrief!

onweerstaanbare aanbieding #1

Kom deze week (5 Maart t/m 11 Maart) naar een van onze lessen en dan krijg je er een extra gratis les bijgeschreven op je account!
Ben je nieuw en wil je een proefles volgen en een extra gratis les ontvangen?  Klik dan hier 

En natuurlijk willen we jullie via deze weg bedanken voor het vertrouwen wat jullie gehad hebben in ons en de Studio!

Hartegroet,
Petra Kool & Laura Pijnenborgh