Over de 10 daagse transformatie detox.

Zoals we al schreven in de vorige blog zijn we heel enthousiast over de 10 daagse transformatie. We gebruiken hiervoor producten van Platinum Health Europe. Allemaal organic en plantaardig. Op deze pagina lees en zie je meer over het bedrijf Purium, wat in Europa Platinum Europe heet. Waarom het een goed idee is om een 10 daagse vakantie te nemen van je “slechte” voedingsgewoontes lees je hier

de Platinum/purium missie

Farm to family

Het begint met 10 dagen

producten die je neemt tijdens de 10 daagse transformatie!

Je begint de dag met het nemen van supplementen Cracked cell Chlorella en MAP  Deze 2 supplementen neem je  3x per dag. In de onderstaande video’s leer je meer over de werking van deze supplementen.

 

de groene shake

3x per dag neem je een superfood power shake. In Europa heet deze shake Hippocrates en kun je kiezen uit 2 smaken: naturel en cherry.
Een andere shake waaruit je kunt kiezen is L.O.V.E supermeal.

apothecherry voor het slapen gaan

Voor het slapen gaan drink je een glas apothecherry.  Apothecherry zit boordevol antioxidanten en zorgt voor een goede nachtrust.

Ben jij klaar voor 10 transformerende dagen? En wil je direct bestellen en 50 euro korting ontvangen op jouw 10 daagse transformatie of op producten?

giftcard & bestellen

Ga naar: www.platinumeurop.biz/blissis  En voer in bij: redeem giftcard de code: blissis
Met deze code (blissis) ontvang je 50 euro korting op je eerste bestelling.
Wij begeleiden je graag tijdens jouw 10 daagse transformatie en horen graag van je wanneer je begint.

Neem een 10 daagse vakantie van je ongezonde voedingsgewoonten

Doe je mee?

 

Geef je lichaam een 10 daagse retreat waarin het zich kan voeden op celniveau met superfoods en kan ontgiften van zware metalen die opgeslagen zijn in vetcellen, geef je darmen rust en de kans om zich te reinigen van o.a. parasieten en toxines. Door je lichaam 10 dagen te baden in voeding met de juiste  bouwstenen die het lichaam nodig heeft, maar die we niet uit onze dagelijkse “bewerkte’ voeding halen, kan het zichzelf herstellen en opladen.

Ontstekingen en vet.

Vaak zijn we gericht op het verliezen van vet. En gaan we een dieet volgen. Meestal heeft dat snel resultaat, maar vliegt het vet er ook weer net zo snel aan.  Hoe is het mogelijk denk je? En je doet opnieuw een poging.. Zo ontstaat er een jojo effect waar je gefrustreerd van raakt.

wat is de functie van vet?

 Het lichaam probeert ons atlijd te beschermen en streeft naar een staat van balans en harmonie. Maar als het lichaam langere tijd ‘aangevallen” wordt door stress  door onze voeding, vervuiling, straling en emotionele/fysieke omstandigheden, zal het maatregelen treffen om zichzelf en de vitale delen te beschermen.
En van de beschermingsmechanismes van het lichaam is het aanmaken van vetcellen!!! In de vetcellen slaat het toxines op zodat deze zo min mogelijk schade richten aan de vitale delen en andere cellen. Wanneer er ontstekingen zijn in het lichaam, en ja de meeste mensen hebben ontstekingen in het lichaam zonder dat ze het weten, maakt het lichaam als beschermingsmechanisme ook vet aan.
Dus wat als we ons niet richten op het VET kwijt raken maar in plaats daarvan kijken naar hoe we het lichaam in een optimale balans kunnen brengen? Hoe we ontstekingswaarden omlaag kunnen brengen en hoe we ons lichaam kunnen voorzien van de bouwstenen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren?
Dat zou betekenen dat we gaan samenwerken met het lichaam en dat je zelf gaat zorgen dat het lichaam zich niet steeds hoeft te verdedigen tegen de aanvallen die het iedere dag  krijgt!
Dit vraagt een andere manier van kijken naar  voeding en waarom je toch steeds kiest voor de voeding waar je verslaafd aan bent.
Een van de redenen kan zijn omdat je lichaam uitgehongerd is! Het heeft de hele tijd honger naar echte voeding, het schreeuwt er zelfs om. En wat geven wij het? Meestal koolhydraten, suikers of andere bewerkte voeding. Die instant de bloedsuikerspiegles omhoog brengen zodat het lichaam een tijdelijke quick fix ervaart.
Mijn ervaring is tijdens de 10 daagse vakantie/transformatie die ik genomen heb, om van mijn koolhydraten/suiker voedselverslaving af te komen is, dat door echte hoogwaardige super voeding toe te voegen, ik geen cravings meer had! Ik voelde me echt voldaan en gevoed. En daardoor ontstond rust in mijn lichaam en in mijn hoofd. En doordat mijn lichaam niet meer hoefde te vechten tegen alle aanvallen, maar de supervoeding direct kon opnemen, kreeg ik veel meer energie en helderheid.

Hoe werkt de 10 daagse vakantie/transformatie?

Tijdens deze 10 dagen ga je je lichaam dus “echt” voeden met supervoeding die biologisch, raw, plantaardig (vegan), glutenvrij, suikervrij en van een hoogwaardige kwaliteit zijn.

Tijdens de 10 dagen neem je 3x per dag supllementen zoals amino-proteines (plantaardig) en cracked cell chlorrela tabletten. Daarnaast drink je 3x per dag een groene shake op basis van superfoods.
Daarnaast kun je 3x per dag een zogenaamde flexmaaltijd eten. Hierbij kunnen we je een advies geven wat bij jouw situatie het beste aansluit.
In de avond drink je een aphothecherry drankje, dit bevat veel anti-oxidanten en bevorderd de aanmaak van melatonine wat zorgt voor een goede nachtrust.
Wanneer je kiest voor de 10 day transformation cleanse dan neem je ook nog black walnut supplementen (voor de reininging van de darmen) en een mineralencomplex.

Hoe wij je kunnen helpen tijdens deze 10 dagen en daarna?

  • We kijken met je mee welke flex foods je eet tijdens deze 10 dagen.
  • Online support via een gesloten facebook groep
  • En je ontvangt een 50 euro korting op de 10 daagse vakantie/transformatie.
Heb je zin gekregen om je lichaam een 10 daagse vakantie te geven? Of heb je zin om je fit en vitaal te voelen? Of om nog net voor de zomer nog wat kilo’s kwijt te raken? Of om meer spiermassa te ontwikkelen? Of misschien wil je een stevigere huid? Of misschien wil je een mooie glow” hebben waardoor iedereen vraagt: wauw wat zie jij er goed uit?

Als je dit wel ziet zitten, neem dan contact met ons op via onderstaand contact formulier voor meer informatie

!

Beweging als medicijn!

Een jaar geleden gaf ik een Bowspring workshop op een accountantskantoor.
Ik was verbaasd toen ik vooraf aan de workshop inventariseerde wie er pijn of lichamelijke klachten had, hoeveel mensen hun vinger op staken. Veel van hen hadden echt ernstige pijnklachten die hun bewegingen beperkten.

beweging als medicijn

Hoe zou het zijn als je leert te zien welke fysieke patronen en bewegingen je klachten veroorzaken? En om vanuit dit inzicht een recept te leren wat de klachten heelt?
Meestal gaan we naar een dokter die naar je kijkt en een bijpassend recept schrijft. Maar in dit geval leer je naar jezelf te kijken en leer jezelf hoe het recept werkt. En hoe je het recept bij alle dagelijkse activiteiten kan herhalen, voor meer vitaliteit, heelheid en aandacht in je leven.
Het recept waar ik je meer over wil vertellen is Bowspring!

WAT IS BOWSPRING?

Bowspring is een bewegingsvorm die dynamisch en open is en die de natuurlijke curves terug brengt in het lichaam. Hierdoor ontstaat meer bewegingsvrijheid en lichtere manier van bewegen.
In  de Bowspring-houding staan het hart, heupen en hoofd centraal.  Deze drie delen van het lichaam worden zo uitgelijnd dat de natuurlijke curves terug gebracht worden in het lichaam.  (zie afbeelding).

1. Radiant Heart: de ribbenkast wordt in alle richtingen uitgezet en beweegt omhoog.
Het subsysteem van Radiant Heart zijn de armen en de handen, deze worden gebruikt  om de ribbenkast volledig te openen

2.  Heupen: de heupen bewegen naar achteren, waardoor er een curve in de onderrug ontstaat.
Het subsysteem van de heupen zijn de benen, knieën voeten. Door specifieke acties uit te voeren, o.a. het buigen van de knieën, bewegen de heupen en de liezen naar achteren en de bilspieren omhoog. Ook de achterkant van de beenspieren worden hierdoor actief.

3. Hoofd: als laatste wordt het hoofd zo uitgelijnd dat er ook in de achterkant van de nek een natuurlijke curve ontstaat en het keelgebied opent zich. Hierdoor kan spanning in de kaken makkelijker losgelaten worden en daardoor ook spanning in het buikgebied.

BOWPSRING ALS EEN NATUURLIJK MEDICIJN!

Er zijn momenteel zoveel mensen met pijnklachten in o.a. onderrug, bovenrug, schouders, nek, knieën, enkels en voeten.
Omdat iedereen wel iets heeft lijkt het “normaal” te zijn in deze tijd of men zegt dat het komt door ouderdom.
Ik ben het hier niet mee eens! Veel pijnklachten die we ervaren komen door een verkeerde houding of oefeningen die niet juist uitgelijnd zijn. Ook voeding en stress speelt een grote rol hierin.

Bowspring werkt op de diepe houdingspieren en het bindweefsel. Er ontstaat meer circulatie in het lichaam waardoor het afvalstoffen (ook emotionele afvalstoffen) gaat loslaten. Dit wordt ook wel de: “flushing of the fascia” genoemd.
De Bowspringhouding geeft richting aan het bindweefsel, hierdoor zal het bindweefsel dichter naar de botten toe bewegen en op deze manier de botstructuur ondersteunen. Hierdoor ontstaat meer lichtheid in de bewegingen en in de ervaring van jezelf.

NIEUWE PATRONEN AANLEREN

Bowspring is het opnieuw herstructureren  van je fysieke lichaam, dagelijkse bewegingen en mindset. Tijdens de oefeningen beweeg je met veel aandacht, bewustzijn zodat er meer inzicht ontstaat welke patronen je lichaam belasten en beperken. Bowspring leert je deze patronen lost te laten en nieuwe informatie aan het lichaam te geven waardoor meer balans en vitaliteit ontstaat. Je beweegt met aandacht en compassie  dit zorgt voor een veilige omgeving voor jezelf. Dat betekent niet over je grenzen gaan en compassie te hebben voor jezelf.
Dit geeft je de ruimte om tijd te nemen en om te experimenteren en te onderzoeken. Leven vanuit de volheid van je hart.

Heel ons leven worden we voornamelijk aangesproken op ons hoofd, op kennis buiten onszelf. Hierdoor raken we de verbinding kwijt met innerlijk weten en dat wat natuurlijk is.
Bowspring herinnert je eraan om te leven vanuit de volheid van je hart.

bowspring lessen in de studio!

In onze Studio bieden we verschillende Bowspring lessen aan en een 4 weekse introductie cursus die we we iedereen aanraden die met Bowspring begint. In deze 4 weken leer je de basis bewegingen en begrippen van de Bowspring methode.
We raden aan om met een oriëntatie maand te beginnen waarin je gedurende 1 maand  twee of meer lessen per week volgt. Na deze maand kun je het effect van Bowspring duidelijker waarnemen.

4 weekse bowspring introductie cursus.

7 Mei begint de 4 weekse Bowspring introductie cursus. Deze lessen zijn op maandagavond van 20.30u -21.45u. En zullen zich doorlopend blijven herhalen waardoor je op ieder moment kunt instappen.
Je kunt meer lezen over deze 4 weekse cursus en de oriëntatie maand via deze link

Heb je vragen of opmerkingen na aanleiding van dit bericht? Dan lezen we ze graag hieronder.

Hartegroet,
Petra Kool

 

 

 

Bowspring lessen om thuis te beoefenen.

De komende 2 weken zijn Laura en Petra in Mallorca om daar Bowspring teacher trainingen te volgen! Dit betekent dat er in deze periode geen Bowspring-lessen in de Studio gegeven zullen worden. De lessen zullen vervangen worden door o.a. Hatha en Yin Yoga lessen.

speciaal voor de bowspring fans!

Omdat we begrijpen dat 2 weken lang geen Bowspring beoefenen best lang is 😉  Hebben we een aantal video’s opgenomen die we hieronder delen. Zo kun je thuis blijven Bowpsringen 🙂 

  • Restorative Bowspring
  • Bowspring Basis
  • Bowspring voor tijdens de zwangerschap

restorative bowspring

bowspring basis

bowspring tijdens de zwangerschap

We wensen je veel plezier met de video’s en horen & lezen graag je reactie!

Liefs,
Laura en Petra

BOWSPRING WEEKEND WORKSHOPS MET DESI SPRINGER & JOHN FRIEND

AWAKEN, ENLIVEN, AND RENEW YOUR BODY & SOUL WITH THIS EXCLUSIVE 2-DAY, 10-HOUR WORKSHOP IN THE BOWSPRING METHOD WITH DESI SPRINGER AND JOHN FRIEND.

26 & 27 MEI 2018

The Bowspring is a universal postural template for optimizing any movement or posture — yoga, athletics, and especially moving around in our daily life—for greater lightness, agility, ease, and power. This dynamic alignment method is also highly therapeutic for any musculo-skeletal issues including lower back problems, hip pain, knee or shoulder injuries.

Most importantly, the Bowspring method integrates a mindfulness training with the cultivation of compassion and accountability to help each of us create our own individual destiny. In this weekend, we are offering a transformative shift in self-knowing, which can reveal a path toward harmony and long-term health.

In each class, students will be taught katas – set sequences of simple, repeated movements which in addition to being the flowing form for learning and practicing the Bowspring unveil unconscious postural patterns. With new awareness of our habitual body language through an increased postural awareness, we bring increasing balance to our mind-body health. By integrating this new postural technology of the Bowspring method, we gain the freedom to choose a healthier, more positive body language that we communicate not only to others, but to the deepest part of ourselves.

Through the Bowspring practice students can expect to cultivate increased:
Self-awareness, sensory perception and mental focus
Compassion, patience, and courage
Inner strength and courage to look at their unconscious mind-body habitual patterns
Stress management and control of nervous system reactivity
Authentic confidence and self-respect
Uniform muscle tone on all parts of the body
Tapering waistline and mounded glutes
Lightness, agility, springy power

Desi and John will guide any level of student, from beginners to yoga teachers and fitness instructors, from the base of the Bowspring experience to the summit of a powerful transformational experience in just two days. This workshop is composed of four classes that will progressively lead students from the most basic forms and movements of the Bowspring to a more intermediate/advanced practice on Sunday afternoon. Since the classes will build cumulatively, we encourage a 2-day commitment. Saturday can be experienced in single sessions for those students who want to experience the Elementals of the Bowspring method only, and there are no drop-ins on

SUNDAY AFTERNOON.SATURDAY 10:00 AM – 12:30 PM & 2:30 – 5 PM
SUNDAY 10:00 AM – 12:30 PM & 2:30 – 5 PM

PRIJS: 200 EUR0
AANMELDEN EN BETALEN KAN VIA DEZE LINK:

See GlobalBowspring.com for more details on learning the Bowspring method.

12 Jaar de YogaStudio! Tijd voor iets nieuws!

DE RUPS

Op onze eerste flyer (12 jaar geleden) stond een afbeelding van een mooie rups. Destijds vonden we dit een mooi symbool voor onze Studio. Een rups is in staat zich te ontwikkelen en te transformeren. De rups overstijgt zichzelf letterlijk op het moment wanneer hij een vlinder wordt.
Dit is altijd onze intentie geweest. Niet alleen voor onszelf maar ook voor jullie.  Wij geloven in het potentieel dat in een ieder van ons aanwezig is. En om een werkelijke transformatie te bewerkstelligen moeten we echt gaan leven vanuit onze potentie. We zijn zoveel meer en groter dan we denken.

DE COCON

Wanneer de rups in de cocon is, sluit hij zich helemaal af van zijn buitenwereld.  Hij keert zich volledig naar binnen om zijn potentieel te bereiken. Deze periode herken je misschien ook. Je bent in een transformatieproces van het oude naar het nieuwe. Het oude past je niet meer en het nieuwe is nog niet gemanifesteerd. Je tast als het ware in het donker.
Hier hebben we twee keuzes; 1. we geven het op en nemen het oude voor lief.  2; Er is een diep innerlijk weten en vertrouwen dat ook al is het niet comfortabel, het allemaal goed komt en houden onze koers voor ogen.
De rups heeft van te voren geen idee hoe lang zijn transformatie proces zal duren. Wanneer we uit onze “alledaagse” wereld stappen en naar binnen keren kunnen we een oneindige ruimte in onszelf gaan ervaren. In die oneindige ruimte ben je No-Body, No-Thing en No-Time. Je bent in het oneindige veld van ongekende mogelijkheden. Dit is het veld waarin alles in potentie aanwezig is. Hier kun je selecteren wat je wilt manifesteren, wat je wilt worden. Of zoals de rups om jeZELF te overstijgen.

DE VLINDER

De vlinder is vergeten wie hij was als rups. Anders zou hij nooit hebben kunnen transformeren.  Laura en ik zijn begonnen met Yoga om meer vrijheid te ervaren en te worden wie we in essentie zijn. Wij zijn er onbevangen ingestapt en zijn bereid om steeds te vragen: Is dit WAAR? Is dit wat ik voel en denk werkelijk waar? Is dit wie ik in Essentie ben?
In het proces van transformatie hebben we zelfs Yoga waar het allemaal mee begon los gelaten.  Bowspring kwam op ons pad en we voelen dat we deze weg verder willen bewandelen.  De Yogalessen worden inmiddels gegeven door Sanne Mahieu en Astrit Verstijnen.
We zijn blij dat we nu als Studio een divers aanbod bieden met lessen die bijdragen aan meer vrijheid, gezondheid en leven vanuit essentie.

EEN NIEUWE NAAM!

Dit vraagt een nieuwe koers voor onze Studio. En ook een nieuwe naam! De YogaStudio dekt voor ons de lading niet meer, omdat we inmiddels veel meer bieden dan Yoga! Daarom gaan we dit jaar langzaam aan onze naam veranderen in:

5 maart zijn we jarig, en dat willen we vieren!

Maandag 5 maart 2018 is het 12 jaar geleden dat we de deuren van onze Studio openden, en dat willen we met jullie vieren.  We nodigen jullie uit om morgen naar een van onze lessen te komen waarna er iets feestelijks, gezonds en lekkers zal zijn na de les.
Welke lessen er morgen zijn vind je hier.

12 onweerstaanbare aanbiedingen!

En om in de feeststemming te blijven zullen we in de maand Maart 12 onweerstaanbare fijne aanbiedingen doen! Dus hou ons in de gaten op Facebook en via de nieuwsbrief!

onweerstaanbare aanbieding #1

Kom deze week (5 Maart t/m 11 Maart) naar een van onze lessen en dan krijg je er een extra gratis les bijgeschreven op je account!
Ben je nieuw en wil je een proefles volgen en een extra gratis les ontvangen?  Klik dan hier 

En natuurlijk willen we jullie via deze weg bedanken voor het vertrouwen wat jullie gehad hebben in ons en de Studio!

Hartegroet,
Petra Kool & Laura Pijnenborgh

Magie ontstaat wanneer we focussen op ruimte in en om ons heen.

Stel je voor je hebt een probleem. Het probleem staat voor je als een grote berg, je ziet niets anders dan de grote berg voor je. Het probleem lijkt hierdoor steeds groter te worden, en een eventuele oplossing onmogelijker. De ruimte in jezelf verkrampt en spanning in je lichaam neemt toe. Je verhardt, net als de berg voor je.
Vanuit dit perspectief met focus op het probleem kun je niet over of om de berg heen kijken. Je ziet alleen de KEIharde “werkelijkheid” van de berg voor je.

Stel je voor dat je nu een paar stappen achteruit zet, er ontstaat meer ruimte tussen jou en de berg. Dit verandert je visie, de berg ziet er vanuit dit perspectief anders uit. Kleiner zelfs. Je loopt nog verder achteruit, misschien zelf een paar honderd meter. Je ziet nog steeds de berg, maar de berg is veel kleiner en vanuit dit perspectief kun je ook langs de berg heen kijken en zien wat er achter de berg ligt. Je ziet zelfs wegen over de weglopen nu er zoveel ruimte tussen jou en de berg is.
Doordat je ruimte hebt genomen zijn er meer mogelijkheden ontstaan! Je voelt dat hierdoor de ruimte in jezelf weer toeneemt, je lichaam ontspant en opent zich weer.

grace – het oneindige veld van ongekende mogelijkheden

Er bestaat een oneindig veld van ongekende mogelijkheden en het is voor een ieder van ons beschikbaar. Uit dit oneindige veld kunnen we precies dat selecteren wat we in onze 3d realiteit willen ervaren.
Alleen zijn veel mensen zich hier niet van bewust en creëren vanuit deze “onbewuste” staat steeds hetzelfde, zelf dat wat je helemaal niet wilt. Doordat we blijven focussen op onze stress of problemen, blijft de berg uit het voorbeeld hierboven steeds weer verschijnen! Onze gedachten zijn helemaal vast gelopen in hun eigen stresspatronen en zien alleen nog maar gebrek en onmogelijkheden.

Een probleem los je op door je perspectief te veranderen.

Een probleem kan nooit opgelost worden door er op dezelfde manier naar te blijven kijken. Sterker nog het wordt heel moeilijk om een probleem op te lossen wanneer je focust op een probleem. De focus zou moeten zijn de oplossing. En ook al heb je de oplossing nog niet gevonden, focus op het gevoel van ruimte dat er ontstaat wanneer je de oplossing gevonden hebt. De opluchting, de vreugde! Wanneer je focust op het blije gevoel van het vinden van een oplossing, dan plug je in het oneindige veld van ongekende mogelijkheden. Je selecteert die mogelijkheid om werkelijkheid te worden.

Je vult je boodschappenmandje toch ook niet met wat je niet wilt?

Stel je voor je loopt door de supermarkt en iedere keer vul je je boodschappenmandje met eten wat je vreselijk vies vind. En omdat het dan thuis in je koelkast ligt eet je het op. Het voelt vreselijk en smaakt vreselijk. Het maakt je zelfs ziek. Je piekert er de hele tijd over hoe vreselijk het is.  En de volgende keer in de supermarkt kies je weer dezelfde dingen die zo vreselijk vies zijn.. En zo herhaalt deze cyclus zich keer op keer.  Onvoorstelbaar toch?

Toch is dit precies zoals we creëren. Doordat we verkrampt zijn en ons denken ons blikveld zo verkleind heeft zien we niet eens dat in de zelfde supermarkt er duizenden andere producten klaar staan voor ons om uit te kiezen. Producten die je wel blij en gelukkig maken!

waarom een gids handig is bij het bewandelen van onbekende paden?

Ik vind het zelf altijd fijn wanneer ik de weg ergens niet ken om aan iemand de weg te vragen. Of zelfs dat diegene, die op dat moment een breder blikveld heeft dan ikzelf, een stuk met me meewandelt.
Dus als je stress ervaart ga niet naar iemand die zelf ook stress heeft, jullie lopen beiden rondjes op hetzelfde spoor en zullen elkaars stress versterken omdat je op dat moment geen ruimte ervaart.
Wanneer je stress ervaart ga naar iemand die ontspannen is en altijd mogelijkheden ziet. Deze mensen kunnen je een ander perspectief bieden, net als een gids.

Meer mensen samen die vanuit het hart aanwezig zijn, CREËREN  een groter veld van verbinding, vertrouwen en mogelijkheden.

Dit brengt me bij mijn lessen. In mijn Restorative Bowspring & Bowspring lessen ben ik de gids. Ik neem je mee naar een ander perspectief. laat je meer mogelijkheden zien en ruimte voelen. Ruimte in en rondom je die je niet voor mogelijk had gehouden.
Het samen zijn in een groep versterkt dit nog meer. Samen zijn we verantwoordelijk voor een veld wat ons allemaal draagt en omhoog tilt.

Daarom nodig ik je uit om in onze lessen op zoek te gaan naar meer ruimte, mogelijkheden, geluk, ontspanning en liefde.
Via deze link kun je zien wanneer er lessen zijn in de Studio

Hartegroet,
Petra Kool

 

 

 

 

 

 

Bowspring video’s voor in de kerstvakantie!

We wensen jullie allemaal fijne feestdagen! De YogaStudio is in de kerstvakantie 2 weken gesloten.
Om tijdens de feestdagen en familiebezoeken een moment voor jezelf te vinden, even te ademen en te bewegen valt nog niet altijd mee 😉
Daarom hebben we voor jullie Bowspring video’s opgenomen, zodat je ook in de vakantie thuis kunt meedoen.

Samen met Petra kun je thuis een aantal Bowspring basis oefeningen doen, die je lichaam openen en je hoofd weer helder maken.
De andere video met Laura is speciaal voor wanneer je zwanger bent, met fijne oefeningen om jezelf weer te verbinden met je adem, kindje in je buik en fijne oefeningen die meer ruimte en vitaliteit geven.

in dit filmpje legt petra uit wat bowspring is.

 

bowspring basis serie met petra

Bowspring oefeningen voor tijdens de zwangerschap.

 

 

Pleisters plakken of de oorzaak aanpakken?

Het pleister plakken syndroom.

Pleisters zijn een briljante uitvinding vind ik (Petra). Ze zijn super handig vooral met kleine kinderen.
Mijn kinderen vragen soms al om een pleister terwijl ze amper een schrammetje hebben. De pleister is een fijn moment om even legitiem te huilen, te klagen of zielig te zijn. Je hebt ook bewijs, kijk maar een pleister. Vaak nog even een extra knuffel er bij of een kusje erop. En het leed is snel geleden.

Maar wat als je nou “pleisters” blijft plakken terwijl je steeds struikelt omdat je veters los zitten?  Het zou effectiever zijn om te leren om je veters te strikken zodat je er niet meer  over struikelt en je dus geen pleister meer nodig hebt. Super logisch toch?

de “pleisters” die grote mensen gebruiken.

Pleisters zijn een hulpmiddel, ze lossen een acute situatie op en daar zijn ze heel goed voor. Maar als je merkt dat je steeds vaker een pleister nodig hebt om iets te “bedekken” dan is het effectiever om naar de oorzaak te kijken. Dus hoe ontstaat de verwonding, blessure, klacht of trauma.

Dit is niet per definitie de “makkelijke” weg.  Het vraagt aandacht, liefde, integriteit en verantwoordelijk om te kijken naar hoe je jezelf “pijn” doet.
Stel jezelf de vraag; wat is nodig? Het antwoord zal zeker zijn dat je iets anders doet/probeert dan je tot nu toe gedaan hebt.

ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan – Pippi Langkous

de yoga-pleister

Echt heel veel mensen hebben rug, schouder of nekklachten. Deze klachten kunnen zowel een fysieke als emotionele oorsprong hebben. En vaak een combinatie van beiden.
Rug, schouder en nekklachten komen vaak door een bepaald houdingspatroon. Bijv. veel zitten, ronde rug, staartbeen omlaag, hoofd naar voren. Deze klachten kunnen ook ontstaan door staan met overstrekte knieën of het bekken te ver naar voren dragen. Vaak is de voorzijde van het lichaam gesloten, wat ook gebeurd wanneer je op je telefoon kijkt. Of de achterzijde van de bovenrug is gesloten doordat de schouders naar achteren bewegen en de schouderbladen naar elkaar toe bewegen.

Deze fysieke klachten zorgen ervoor dat Yoga booming business is geworden. En aangezien iedereen het ook te druk heeft is een uur per week op de yogamat een heerlijk moment voor jezelf geworden.
Yoga kan als een pleister ingezet worden, het verlicht de acute klachten en je voelt je na een les fijner en meer ontspannen. Ook ervaar je verbetering van je fysieke klachten.
Er is niks mis mee om te kiezen voor een pleister ipv te kijken naar de oorzaak van de klacht. Zolang het een bewuste keuze is neem je ook de verantwoordelijkheid voor deze keuze.

liefde, aandacht, integriteit en verantwoordelijkheid.

Maar wat als je jezelf liefdevolle aandacht geeft? Integer bent naar jezelf en je handelingen en daar de volledige verantwoordelijkheid voor neemt?
Wat als jij de expert over je lichaam, leven en welzijn wordt?
Is het dan nog mogelijk om terug te keren naar patronen die jezelf op korte of lange termijn schaden? Nee, dat zal niet meer mogelijk zijn.

onderzoeken, vragen stellen, zelf de expert worden.

In onze maatschappij zijn we zo gewend dat alles ons hapklaar voorgeschoteld wordt. We consumeren en consumeren. We vertrouwen op witte jassen, wetenschappers, de overheid en zelfs ons als yogadocenten.
Of we denken: iedereen doet het dus het zal we goed zijn.

Wil je werkelijk een blijvende verandering bewerkstelligen en jezelf fysiek en emotioneel sterk, vitaal en in balans voelen?
Stel dan vragen! Wat kan ik verwachten als ik dit doe? Wat zijn de verwachtingen op korte termijn en wat op lange termijn?
Neem een andere route? Doe dingen die je nog niet eerder hebt gedaan, die misschien minder mainstream zijn.

wij verkopen geen pleisters!

Wij zijn geïnteresseerd in jou, niet in het verkopen van pleisters. Dus als jij zelf verantwoordelijkheid wilt nemen en wilt onderzoeken hoe je blijvende veranderingen kunt creëren die je meer vrijheid en levensenergie geven, dan kijken wij graag met je mee.

Anderhalf jaar geleden zijn we (Laura en Petra) overgestapt naar het beoefenen en lesgeven van Bowspring i.p.v. Yoga. We ontdekten dat bepaalde yogahouding fysieke klachten verergerden en niet meer uitgelijnd voelden met ons lichaam. We zijn op onderzoek gegaan naar wat onze lichamen kon helen. Dat hebben we gevonden in de Bowspring methode.

Dus heb je een vraag, een klacht of een trauma waar je steeds weer tegen aanloopt en ben je benieuwd hoe wij je daarin kunnen ondersteunen? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contact formulier. Of klik op de volgende link om meer te lezen over Bowspring en de oriëntatiemaand.

 

Fysieke en emotionele opening door Bowspring

In deze blog vertel ik over mijn Bowspring reis en hoe ik nu na anderhalf jaar Bowspring beoefening voel ik hoe ik zowel fysiek als emotioneel meer open aan het worden ben. En hoe Bowspring ook jou kan ondersteunen hierbij.

Het begin van de reis.

Anderhalf jaar geleden begon mijn Bowspring reis in Berlijn. Daar volgden Laura Pijnenborgh en ik onze eerste Bowspring workshops. Onze wereld stond op zijn kop.
Niets was zoals we het eerder gedaan hadden, de houdingen, bewegingen en uitlijning waren totaal nieuw voor ons en vreemd. Na afloop van de eerste workshop voelde mijn lichaam totaal anders zoals ik nog nooit eerder had ervaren. Het voelde goed en mijn hoofd was volledig stil. Stel je een trein voor die altijd een bepaald spoor volgt, je ziet en voelt dezelfde dingen keer op keer en dan ineens wisselt de trein naar een onbekend spoor en reis je naar plaatsen in jezelf waar je nog nooit eerder bent geweest.

Herinner jij je allereerste rijles nog?

Ik wel! Wat leek het autorijden ingewikkeld in het begin. Zoveel dingen om rekening mee te houden, spiegels, schakelen, remmen, gas geven, richting aanwijzers, auto’s van alle kanten, fietsers, voetgangers, stoplichten en verkeersborden. Mijn oksels waren niet droog tijdens mijn eerst autorijles.
Maar nadat ik mijn rijbewijs behaald had en regelmatig auto reed, werd het een automatisme. Een nieuwe gewoonte die geïntegreerd was in mijn lichaam. Deze nieuwe vaardigheid opende ook een andere wereld voor me. Ik ervaarde vrijheid, kon gaan waar ik heen wilde.

De eerste Bowspringlessen kunnen voelen als die eerste rijles. Alles is nieuw en veel waar je op moet letten. Maar net als met autorijden, zodra je alle “regels” kent en je oefent vaak dan kost het geen inspanning meer. Het gaat vanzelf. Een nieuwe wereld opent zich. Je lichaam zal opener aanvoelen, dynamischer en je zult meer focus en lichtheid ervaren in dagelijkse bewegingen en handelingen.

In onderstaand filmpje zie je hoe Bowspring je leert om je hart te openen door de ribbenkast in alle richtingen uit te zetten en de ribben omhoog te bewegen.

De herstructurering van het lichaam.

In het eerste half jaar tot jaar leerde ik de Bowspring houdingen en uitlijning. Het was en is een onderzoek in mijn lichaam. Wat is mijn standaard (onbewuste) houdingspatroon? Wat zijn mijn houdingsgewoontes? Met welke onbewuste patronen bezeer ik mezelf. Ik ontdekte dat ik een dominant been had en dat door mijn gewoontehouding ik daarmee regelmatig mijn SI gewricht ontwrichtte, wat behoorlijk pijnlijk en hardnekkig was.
Door dit soort klachten werd ik me bewust: waar kan ik nog meer aanwezig zijn, waar kan ik nog meer verantwoordelijkheid nemen voor mijn bewegingen, aandacht en lichaam.

Bindweefsel beweegt zich terug naar haar oorsprong.

Bowspring geeft richting aan het bindweefsel en spieren. Laten we als voorbeeld de bovenbenen nemen. Bij de meeste mensen zijn de spieren aan voorkant van het bovenbeen sterker ontwikkeld dan de achterkant van been. Hetzelfde met onze armen. In Bowspring leer je hoe je een uniforme spierspanning kunt creëren in het hele lichaam. Dit betekent dat de spieren rondom naar het bot toebewegen. Alsof de spieren de botten omarmen. Dit heeft o.a. een kalmerend effect op het centrale zenuwstelsel en zorgt voor meer stabiliteit in botten en gewrichten.

Ook het bindweefsel beweegt terug naar haar oorsprong, dus dichter naar de spieren en de botten. Dit geeft naast meer stabilieit en bewegingsmogelijkheden ook een gevoel van draagkracht. Je kunt jezelf dragen! In de goede en minder goede momenten die het leven biedt.

Het schoonspoelen van het bindweefsel.

Doordat het bindweefsel zich terug beweegt naar haar oorsprong vind er ook een energetische reiniging plaats. Ons bindweefsel heeft namelijk ook een beschermende functie. Het vangt de eerste klappen op en zal deze klap/aanslag verspreiden om de schade op een specifieke locatie te beperken.
Bij een fysieke val bijvoorbeeld raakt je met een lichaamsdeel de grond, maar het lichaam zal uit bescherming de impact daarvan verspreiden naar meerdere locaties in het lichaam. Dit gebeurt via het bindweefsel. Dit gebeurd niet instant, maar na een val kun je na verloop van tijd klachten gaan ervaren op andere plekken in het lichaam.

Zo is het het ook met alle trauma’s waarmee we te maken krijgen in ons leven. Deze trauma’s worden opgeslagen en verspreid in en door het bindweefsel. Het bindweefsel heeft hier een beschermende functie.
In de eerste twee jaar van de Bowspring beofening spreekt Desi Springer, de oprichtster van de Bowspring methode over de energetische reininging van het bindweefsel. Ze noemt het “het spoelen van het bindweefsel.”

Momenteel zit ik zelf in deze fase. Ik ben niet echt iemand die makkelijk huilt. Door de Bowspring merk ik dat ik vaker en makkelijker huil. En dat dat ok is. Het voelt als een ontlading zodat gestagneerde energie weer kan stromen.
Ook ben ik in nieuwe lagen van oude thema’s/trauma’s belandt waarvan ik dacht dat ik ze allang opgeruimd had. Ik voel me nu open om daar opnieuw naar te kijken, omdat het nog steeds in mijn bindweefsel en lichaam opgeslagen blijkt te zijn.

Draagkracht.

Een andere reden waarom ik mezelf daar nu opnieuw voor kan openen is omdat ik ook voel dat ik mezelf nu kan dragen door de uniforme tonus van spieren en bindweefsel. Ik weet dat ik de verbinding met mijn hart ten alle tijden open kan houden. Er is een nieuw niveau van innerlijke draagkracht in mij ontstaan om mezelf op fysiek en emtioneel niveau te openen.

De reis vervolgt….

Net als het leven is Bowspring een reis die zicht blijft ontwikkelen en ontvouwen. Een deze reis treden we met open hart tegemoet.
Het lijkt me fijn om jou te ontmoeten in de Bowspring reis en je daarbij te begeleiden! Heb je door het lezen interesse gekregen in Bowspring? Lees dan meer over de Bowspring oriëntatie maand

 

<3 groet
Petra Kool