Lessen

Yoga basis

In deze les is er veel aandacht voor de basis van de Asana’s (yogahoudingen), lichaamsbewustzijn en de adem. Je leert de basis houdingen met zorgvuldige uitlijning en aandacht.
Deze les is geschikt voor beginners, maar ook heel zinvol als je meer ervaring hebt met yoga om je beoefening te verdiepen.

Lestijden avond:    Dinsdag  20.30u-21.45u
Lestijden ochtend: Donderdag en Zondag 9.30u -10.45u

Yoga Dynamisch

In deze les gaan we ervan uit dat je bekend met de basis houdingen en uitlijning en gebruiken we meer dynamiek, flow en meer uitdagende houdingen.
Voor de dynamische les heb je minimaal 3 maanden ervaring in de basis lessen nodig.

Lestijden avond: Woensdag 20.30u-21.45u
Lestijden ochtend: Woensdag, Vrijdag en Zaterdag 9.30u-10.45u

Restorative & yin yoga

Een heerlijke les om weer helemaal tot jezelf te komen.
In deze les zijn de houdingen gericht op herstel en opnieuw opladen van het lichaam. Een restorative & Yin yogales is opgebouwd uit Yin yogahoudingen en restorative yogahoudingen. Yin-yoga houdingen zijn houdingen waarin je langere tijd bent. Het zijn rustige houdingen die werken op het bindweefsel en de gewrichten. Door de houdingen enkele minuten aan te houden kom je diep in het lichaam.

In restorative yogahoudingen maken we gebruik van props zoals bolsters, dekens, riemen, blokken etc. die het lichaam ondersteunen in de houding. Hierdoor kan het lichaam zich openen en tegelijkertijd ontspannen.
Deze les is ook geschikt als je herstellende bent van ziekte, bij blessures, oververmoeidheid en burnout.

Lestijden avond: Maandag en Woensdag 19.00u-20.15u
Lestijden ochtend: Dinsdag 9.30u – 10.45u

Avond flow

Een heerlijke avond yoga flow les die je helpt om alle indrukken van de dag los te laten, opgebouwde spanning uit je lichaam te ontladen, je zenuwstelsel te resetten en je gedachten tot rust te brengen. De houdingen bereiden je voor op een rustgevende nachtrust, zodat je met vernieuwde focus en energie weer wakker wordt.

Lestijd: Woensdag 20.30u – 21.45u

kundalini yoga

Kundalini Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij in een les lichamelijke oefeningen gecombineerd worden met ademhaling, mudra’s, mantra’s en meditatie.

Kundalini yoga werkt direct op je zenuwstelsel en je klieren, waardoor je al meteen kunt ervaren wat het effect op je lichaam is. Het wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd omdat het je bewust maakt van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en je helpt deze positief te beïnvloeden, niet alleen op je mat, maar ook in het dagelijks leven. Voor het beoefenen is geen ervaring vereist, iedereen kan meedoen en zelf ervaren wat Kundalini Yoga voor je kan doen.

Lestijden avond: Maandag 20.30u – 21.45u
Lestijden ochtend: Zaterdag 11.00u – 12.30u

yoga bij burnout, depressie en angst & paniek

Deze les is speciaal voor mensen met een Burn-out, Depressie of Angst en Paniekaanvallen. Ervaar de helende werking van de Yogahoudingen. Leer hoe je met ademoefening het zenuwstelsel kunt kalmeren en ontdek hoe je weer controle kunt krijgen over je gedachtenstroom. Leer opnieuw luisteren naar je lichaam, je grenzen en je intuitie.

Lestijd: woensdag 11.15u -12.30u