Maak kennis met Bowspring – gratis workshop

Kom kennis maken met DE nieuwe bewegingsvorm voor lichaam en geest: Bowspring!
Wij zien Bowspring als een dagelijkse dosis vitamine voor deze tijd waarin we “zittend” leven en de bijbehorende rug, schouder, nek en spanningsklachten die veel mensen hebben.

In deze workshop maak je kennis met de basis beginselen van Bowspring. Je leert een recept hoe je in alledaagse situaties beter voor je houding, energie en geestelijk welzijn kunt zorgen.
Onze fysieke houding is van invloed op hoe we ons voelen!! Door je fysieke houding te veranderen, verandert ook hoe je je voelt.

 

 voor wie is deze workshop?

  • Heb je last van terugkerende klachten? Bijv. in je rug, schouders, nek of heupen?
  • Zit je veel gedurende de dag? Werk je achter een computer?
  • Heb je fysiek werk waardoor er klachten ontstaan?
  • Wil je meer souplesse, vitaliteit en energie ervaren in je dagelijkse leven?

Wat leer je?

  • In deze workshop leer je hoe veel klachten ontstaan, door houdingen en bewegingen die je iedere dag herhaald.
  • Je leert hoe je natuurlijke curves kunt terugbrengen in je lichaam, waardoor meer souplesse en vitaliteit terugkomt.
  • Je leert hoe je de Bowspring houding in je dagelijkse activiteiten kun integreren.

BOWPSRING ALS EEN NATUURLIJK MEDICIJN!

Er zijn momenteel zoveel mensen met pijnklachten in o.a. onderrug, bovenrug, schouders, nek, knieën, enkels en voeten.
Omdat iedereen wel iets heeft lijkt het “normaal” te zijn in deze tijd of men zegt dat het komt door ouderdom.
Ik ben het hier niet mee eens! Veel pijnklachten die we ervaren komen door een verkeerde houding of oefeningen die niet juist uitgelijnd zijn. Ook voeding en stress speelt een grote rol hierin.

Bowspring werkt op de diepe houdingspieren en het bindweefsel. Er ontstaat meer circulatie in het lichaam waardoor het afvalstoffen (ook emotionele afvalstoffen) gaat loslaten. Dit wordt ook wel de: “flushing of the fascia” genoemd.
De Bowspringhouding geeft richting aan het bindweefsel, hierdoor zal het bindweefsel dichter naar de botten toe bewegen en op deze manier de botstructuur ondersteunen. Hierdoor ontstaat meer lichtheid in de bewegingen en in de ervaring van jezelf.

Het recept voor een actief en vitaal leven

Stel je de Bowspring methode voor als een recept voor een actief en vitaal leven. Waarbij aandacht en leven vanuit de volheid van je hart centraal staan.
Een goed recept is opgebouwd uit precieze hoeveelheden  van bepaalde ingrediënten. Net iets te veel zout kan je gerecht verprutsen en met te weinig zout kun je  weer iets missen.
Zo werkt de Bowspring methode ook.

In deze workshop leer je eerst de ingrediënten kennen die men in de Bowspring gebruikt. Dit zijn verschillende uitlijning-principes. Deze uitlijning-principes worden volgens een formule uitgevoerd en zo ontstaat de Bowspring-houding.

WAT IS BOWSPRING?

Bowspring is een bewegingsvorm die dynamisch en open is en die de natuurlijke curves terug brengt in het lichaam. Hierdoor ontstaat meer bewegingsvrijheid en lichtere manier van bewegen.
In  de Bowspring-houding staan het hart, heupen en hoofd centraal.  Deze drie delen van het lichaam worden zo uitgelijnd dat de natuurlijke curves terug gebracht worden in het lichaam.  (zie afbeelding).

1. Radiant Heart: de ribbenkast wordt in alle richtingen uitgezet en beweegt omhoog.
Het subsysteem van Radiant Heart zijn de armen en de handen, deze worden gebruikt  om de ribbenkast volledig te openen

2.  Heupen: de heupen bewegen naar achteren, waardoor er een curve in de onderrug ontstaat.
Het subsysteem van de heupen zijn de benen, knieën voeten. Door specifieke acties uit te voeren, o.a. het buigen van de knieën, bewegen de heupen en de liezen naar achteren en de bilspieren omhoog. Ook de achterkant van de beenspieren worden hierdoor actief.

3. Hoofd: als laatste wordt het hoofd zo uitgelijnd dat er ook in de achterkant van de nek een natuurlijke curve ontstaat en het keelgebied opent zich. Hierdoor kan spanning in de kaken makkelijker losgelaten worden en daardoor ook spanning in het buikgebied.

 

de workshop

In deze workshop maak je kennis met de basis principes van de Bowspring methode. Het eerste deel van de workshop bestaat uit het uitleggen en ervaren van deze basisprincipes. In het tweede deel van de workshops zullen we de basisprincipes samenvoegen zodat je kunt ervaren wat Bowspring is, je kennis maakt met de Bowspring bewegingen en Kata’s (bewegingsseries die met veel aandacht gedaan worden). Ook zul je na deze workshop duidelijke handvatten hebben hoe je de Bowspring-houding kunt toepassen in je dagelijkse leven.

doe je mee?

DATUM EN TIJD:  Zondag 23 Juni 2019 – 14.00u – 16.30u
KOSTEN: Gratis!!!!
LEVEL: all levels. Voor iedereen die kennis wilt maken met Bowspring.
DOCENTEN: PETRA KOOl

Aanmelden en vragen ? Dat kan via onderstaand formulier.