Yoga

Ben je op zoek naar meer rust en ruimte in jezelf? Of juist naar een sterker of flexibeler lichaam?

Het woord Yoga is afgeleid van de Sanskriet-wortel yuji, wat de volgende betekenissen heeft: verbinden, samenvoegen, het richten en concentreren van aandacht.
Hatha Yoga is het beoefenen van asana`s (houdingen) en Pranayama (beheersing van de adem) om zo lichaam, geest en adem te verbinden en heelheid en eenheid te ervaren.

de yogalessen

De lessen die worden gegeven zijn zorgvuldig opgebouwd, met veel aandacht voor adem, houding, concentratie en de asana’s (yogahoudingen). Ook is er binnen de lessen veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Wij bieden in onze studio de volgende yogalessen aan:
* Morning hatha flow – Maandag 07.00u – 08.15u
* Yoga basis – Dinsdag 20.30u -21.45u
* Slow flow hatha: Vrijdag 07.00u – 08.15u en 17.30u – 18.45u
* Hatha yin yoga: Zaterdag 10.00u – 11.15u
* Yin yoga XL: 1x per maand op Zaterdag 10.00u – 11.15u

* Vroege ochtend yogales – maandag & vrijdag 7.00u -08.15u

Kom jij ook zo moeilijk uit bed?
Ben je zonder koffie niets waard?
Of sla je de ochtend liever compleet over?
Het kan ook anders!
Start je dag ontspannen en energiek met de vroege ochtend yogalessen in de Studio. Ervaar de rest van de dag meer rust, focus en energie!

* yoga basis – dinsdag 20.30u -21.45u

In deze Yoga Basis les maak je kennis met de basishoudingen en de beginselen van Yoga. Een ideale les voor beginners, maar zeker ook fijn wanneer je al langer yoga beoefend.

* yin yoga – Zaterdag 10.00u – 11.15u

Yin Yoga is een zachte en toch uitdagende yogastijl waarbij je langer in een houding blijft. Hierdoor krijg je de kans om op een dieper niveau te ontspannen. We gebruiken in de les veel bolsters en kussens ter ondersteuning zodat de spieren en het lichaam helemaal kan verzachten. Yin Yoga werkt op je bindweefsel, dat als een driedimensionale matrix door heel je lichaam zit en alles verbindt.
Met Yin Yoga hydrateer je het bindweefsel door middel van compressie en rustig oprekken. Je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en je energie gaat weer stromen. Yin Yoga heeft een meditatief karakter, door stil te worden kan je gaan luisteren en voelen wat je lichaam je te vertellen heeft. Met Yin Yoga creëer je ruimte op fysiek, energetisch en emotioneel niveau. Het helende aspect brengt flexibiliteit, kracht en ruimte in je lichaam.

*Therapeutische slow flow hatha – vrijdag 17.30u – 18.45u

Spierspanningen en/of pijnklachten komen vaak voort uit een disbalans tussen (on)voldoende kracht en/of bewegelijkheid op bepaalde plekken in het lichaam. Bepaalde mechanismen en patronen kunnen er daarnaast voor zorgen dat klachten in stand gehouden worden. Bijvoorbeeld verkrampt en/of beperkt bewegen. Door de lange duur van klachten sensaties en signalen die het lichaam geeft wegstoppen om te blijven functioneren. Of bewegen zelfs helemaal uit de weg gaan door gebrek aan vertrouwen in je lichaam.

In deze les wordt je hierin mee aan de hand genomen en begeleid zodat je op een veilige manier weer vertrouwen, kracht en balans in je lichaam kunt opbouwen. Het is een heerlijk rustig en ontspannen les op deze laatste dag van de week. We bewegen langzaam en bewust om lichaam en geest rustig te laten worden als afsluiting van de week. Het is dan ook een fijne manier om nieuwe energie op te doen en het weekend ontspannen te beginnen.

boek hier jouw gratis proefles!

Door op bovenstaande “boek hier jouw gratis proefles” link te klikken kom je in ons online reserveringsprogramma. We werken met de software van Fitmanager. Na het aanmelden via Fitmanager ontvang je een bevestigingsmail van Fitmanager. Onderaan deze mail staat een zwarte balk waarin gevraagd wordt om je gegevens te controleren. Hiermee bevestig je je account waarmee je kunt reserveren.

heb je nog vragen?
We horen ze graag! Stel je vraag via onderstaand contact formulier.

 

Powered by Fitmanager